De Audi Q4 e-Tron Concept en Sportback

Op de Autosalon van Genève in 2018 onthulde Audi haar eerste volledig elektrische model, de e-Tron, die op dat moment nog in camouflagefolie was verpakt.

Tijdens deze editie presenteert het merk met de vier ringen een blik op een andere puur elektrisch aangedreven auto. Q4 e-Tron Concept is de naam van de compacte SUV met vier deuren en een buitenlengte van 4,59 meter, waarvan de relatie met de e-Tron op het eerste gezicht direct herkenbaar is. Nog mooier, er staat ook een Sportback variant van dat model.

De Q4 e-Tron Concept blikt vooruit op het productiemodel dat eind 2020 wordt verwacht. De concept car is een compacte vierdeurs SUV met een lengte van 4,59 m, een breedte van 1,90 m en een hoogte van 1.61 m.

Zijn technische basis is uiteraard het flexibele MEB-platform van de Volkswagen Group. De Q4 beschikt over twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225 kW/306 pk. Mede dankzij Quattro vierwielaandrijving knal je daarmee in 6,3 seconden naar de 100 km/h.

De elektromotoren worden gevoed door een grote batterij met een capaciteit van 82 kWh. Daarmee is een actieradius van ruim 450 km volgens de WLTP-norm mogelijk.

De Q4 e-Tron Concept beschikt ondanks zijn compacte afmetingen volgens Audi over de nodige ruimte binnenin. Zo is er geen traditionele middentunnel - die relatief veel plaats inneemt - en een wielbasis van maar liefst 2,77 m. Het ruimtelijke karakter wordt nog eens benadrukt door lichte kleuren.

De bestuurder heeft natuurlijk de beschikking over een virtual cockpit en een groot head-up display met een nieuwe augmented reality-functie. In het stuur zijn touch-elementen voor de bediening van veel gebruikte functies geïntegreerd en boven de middenconsole bevindt zich een 12,3"-inch touchscreen voor de bediening van infotainment- en voertuigfuncties.

De Q4 e-Tron Concept heeft dankzij de licht aflopende daklijn een dynamisch voorkomen waarbij de 22"-inch (!) velgen de sportiviteit van het ontwerp benadrukken. De achterlichtunits zijn door middel van een lichtband met elkaar verbonden.

Zeer innovatief is de ‘Solar Sky’-lak van het studiemodel: het reflecteert bepaalde golflengtes van zonlicht op effectieve wijze en draagt zo bij aan het verminderen van de opwarming van het interieur. Dit is comfortabel voor de inzittenden en draagt uiteindelijk bij aan minder energieverbruik van de airconditioning en dus kan er dan weer een paar kilometer extra gereden worden.

Het MEB-platform biedt volop mogelijkheden op het gebied van aandrijfvarianten en vermogens. De Q4 e-Tron Concept maakt gebruik van de performance-versie, waarbij zowel de voor- als achteras wordt aangedreven door een eigen elektromotor.

Een speciale aansturingsunit verdeelt de aandrijfkracht optimaal op basis van de (rij)omstandigheden. Voor maximale efficiency gebruikt de Q4 concept in de meeste gevallen alleen de 150 kW/204 pk sterke elektromotor achter. Als de bestuurder meer vermogen vraagt of als het gripniveau vermindert kunnen ook de voorwielen ‘bijgeschakeld’ worden.

Andere elementen die bijdragen aan de hoge mate van efficiency zijn de gunstige luchtweerstand (CW: 0,28), het slimme energie-terugwinsysteem en het geavanceerde warmtemanagement met onder meer een CO2-warmtepomp.

De Q4 beschikt volgens Audi over een sportief weggedrag. De sleutelfactor daarbij is de lage en centrale plaatsing - onder het passagierscompartiment tussen voor- en achteras - van het batterijpakket, dat 510 kg weegt. Ook de 50/50-gewichtsverdeling draagt bij aan een stukje extra rijplezier.

In de periode tot 2025 komen er in totaal 12 volledig elektrisch aangedreven modellen van het merk op de markt, waaronder de productieversie van deze Q4.

Het gamma van elektrisch aangedreven Audi’s wordt heel breed: van een compacte hatchback tot en met een luxe model. Naast SUV’s als de e-Tron en e-Tron Sportback, komen er ook Avant-modellen en andere carrosserievarianten. Zo gaat de Audi e-Tron GT concept show car, de samen met Porsche ontwikkelde dynamische coupé, naar verwachting eind 2020 in productie.

Leave a reply

%d bloggers like this: