De Audi Q4 e-Tron en Q4 e-Tron Sportback zijn prachtig

Met de Q4 e-Tron en Q4 Sportback e-Tron debuteert Audi in de klasse van de elektrisch aangedreven compacte SUV’s. Beiden zijn zeg maar de luxere uitvoeringen van de Volkswagen ID4 en de nog te verschijnen ID5.

De Audi Q4 e-Tron-modellen nemen het design van de Q4 e-Tron concept en de Q4 Sportback e-Tron concept uit 2019 over. Hun proporties danken ze onder meer aan krachtige lijnen, korte carrosserieoverhangen en grote velgen. Beide modellen zijn bovendien zeer gestroomlijnd. De Q4 e-tron heeft een Cw-waarde van slechts 0,28. De Sportback met zijn coupeáchtige daklijn doet dat met 0,26 zelfs nog iets beter.

Op verzoek zijn de nieuwe Q4 e-tron-modellen leverbaar met Matrix LED-koplampen. Een primeur hierbij is de keuzemogelijkheid voor vier verschillende lichtsignaturen. Aan de achterzijde zijn de lichtunits uiteraard middels een lichtstrip met elkaar verbonden.

Beide Q4-modellen zijn 4,59 meter lang. Daarmee zijn ze net zo compact als een Q3, maar bieden ze - mede door het ontbreken van een transmissietunnel - de binnenruimte van een Q7 én veel ruimte voor bagage. Zo heeft de bagageruimte een inhoud die kan variëren tussen de 520 en 1.490 liter (Sportback: 535-1.460 l). In het interieur zijn volop handige opbergplaatsen te vinden. Het totale opbergvolume bedraagt zo’n 25 liter. In de flessenhouders in de voorportieren vinden zelfs literflessen een plek.

Ook de beperkte draaicirkel van slechts 10,2 meter draagt bij aan het gebruiksgemak. De Q4 e-Tron en Q4 Sportback e-Tron kunnen bovendien aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg trekken. Met 1.200 kg doen de vierwielaangedreven Quattro-modellen daar overigens nog een schepje bovenop.

Afhankelijk van de gekozen configuratie heeft de Q4 een maximale actieradius van iets boven de 500 kilometer. Dankzij de 125 kW-laadmogelijkheid volstaat een laadsessie van 10 minuten onder ideale omstandigheden om de actieradius met 125 kilometer te vergroten. Met de myAudi app is het laadproces te starten en te monitoren. Via de app zijn ook klimaatfuncties op afstand te bedienen.

Het ruime en lichte interieur van de Q4 e-Trons is een nieuwe trend van Audi voor de toekomst. Zo is de stoelbekleding voor een groot deel gemaakt van gerecyclede PET-flessen (circa 26 1,5 liter-flessen per stoel). In het nieuwe stuur zijn touch-oppervlakken opgenomen, waarmee het digitale instrumentenpaneel is te bedienen.

Voor de aansturing van het infotainment- en navigatiesysteem is er het centraal geplaatste MMI touch display. Ook stembediening is natuurlijk met behulp van “Hey Audi” mogelijk. Optioneel is een  augmented reality head-up display leverbaar dat informatie van assistentiesystemen en navigatiesymbolen samen laat smelten met het uitzicht op de weg. De informatie wordt in een breed blikveld weergegeven. De bestuurder ervaart dit fascinerende beeld op circa 10 meter voor zich.

Uiteraard zijn de nieuwe modellen 100% connected. Afhankelijk van het gekozen infotainmentsysteem (MMI, MMI plus of MMI pro) en andere opties (Audi virtual cockpit plus, augmented reality head-up display) is een breed scala aan functies beschikbaar. Met de online diensten van Audi connect is bijvoorbeeld de intelligente e-tron routeplanner beschikbaar. Deze stelt de optimale route samen op basis van oplaadmogelijkheden onderweg. Ook een Sonos sound system is leverbaar.

Voor wat betreft beide modellen is er keuze uit een tweetal accupakketten en drie aandrijfconfiguraties. Het 52 kWh accupakket is geschikt voor 7,4 kW-wisselstroomladen en heeft een 100 kW snellaadmogelijkheid. Het 77 kWh accupakket is geschikt voor 11 kW gelijkstroomladen en 125 kW snelladen.

In de Audi Q4 35 e-Tron komt het 52 kWh accupakket samen met een 125 kW/170 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Ook de Q4 40 e-Tron-versies hebben achterwielaandrijving, maar dan in combinatie met het 77 kWh accupakket en een elektromotor met 150 kW/204 pk. De Audi Q4 50 e-Tron Quattro, die enkele weken later bestelbaar wordt, beschikt over het grote accupakket, maar hier hebben de voor- en achteras elk een eigen elektromotor.

De unit op de vooras komt uit efficiencyoverwegingen alleen in actie bij krachtig accelereren of als er extra grip nodig is. Het systeemvermogen van 220 kW/299 pk resulteert in een acceleratie van 0-100 km/h in 6,2 seconden en een topsnelheid van 180 km/h (begrensd).

Het energieterugwinningsysteem maakt ook gebruik van topografische gegevens en van navigatie-informatie om de actieradius te optimaliseren. De optionele warmtepomp gebruikt restwarmte van het hoogspanningssysteem en de buitenlucht om een ideaal interieurklimaat te bewerkstelligen. Ook dit verbetert de efficiency, zeker op langere ritten.

De plaatsing van het accupakket tussen de assen verleent de Q4 e-Tron-modellen een laag zwaartepunt en een goede gewichtsverdeling. De aansturingssystemen voor aandrijflijn en onderstel werken nauw samen. Daardoor zijn de compacte elektrische SUV’s sportief én comfortabel. Voor extra dynamiek is een 15 mm verlaagd sportonderstel leverbaar (standaard bij S line).

Audi drive select, dat standaard is in de Sportback-modellen, maakt het mogelijk om een rijprofiel naar wens te kiezen. Met progressive steering wordt de stuurrespons directer naarmate de stuurhoek toeneemt. Demperregeling is een optie. Met dit systeem wordt de werking van de demping automatisch aangepast aan de rijomstandigheden en het gekozen rijprofiel. Voor de Q4 e-Tron-range zijn velgen leverbaar met een diameter variërend van 19”- tot 21”-inch. Diverse ervan zijn uitgevoerd in gestroomlijnd aero-design.

Verder is de vooruitziende efficiency assistent standaard. Deze speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van het energieverbruik. De veiligheidsvoorzieningen zijn gebundeld in pakketten. Een highlight is de beschikbaarheid van de adaptive cruise assist. Deze maakt gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk: als dit systeem is ingeschakeld, houdt de Q4 automatisch een veilige afstand tot voorliggers aan. Daarbij blijft hij keurig binnen de wegmarkeringen.

De Audi Q4 e-Tron wordt standaard geleverd met LED-koplampen en -achterlichten, automatische airconditioning, voorverwarming/-ventilatie van het interieur, een elektrisch bediende achterklep, digitale radio-ontvangst (DAB+) en cruise control met snelheidsbegrenzer.

In Nederland is het debuut weggelegd voor de Q4 e-Tron, de Sportback volgt pas later dit jaar. Bij de verkoopstart zijn de Q4 35 e-Tron (vanaf € 48.295,-, lease vanaf € 585,- per maand) en Q4 40 e-Tron (vanaf € 52.815,-, lease vanaf € 599,- per maand) er direct met een keuze uit vier luxe Launch edition-uitvoeringen.

De Q4 e-Tron Launch edition heeft alle genoemde features plus 19”-inch lichtmetalen velgen, Audi smartphone interface, Audi sound system, stoelverwarming vóór, parkeerhulp achter en diefstalalarm. De Launch edition Advanced bouwt verder op die luxe met onder andere Matrix LED koplampen, doorlopende achterlichten, dynamische richtingaanwijzers, de Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus, sportstoelen, het ambiente lichtpakket en verlichte instaplijsten.

Dan gaat het gamma verder met de Launch edition Advanced Plus. Naast alle genoemde features zijn ook een panoramadak, parkeerhulp plus, een warmtepomp, de achteruitrijcamera en adaptieve cruise control inbegrepen. Het voorlopige topmodel is de Launch edition S Competition.

Die focust op sportiviteit met onder meer het S line exterieur (sportonderstel, specifieke stijlelementen) en S line interieur (sportstoelen met S line logo, zwarte hemelbekleding, aluminium afwerkingsaccenten etc.). Tevens standaard zijn het optiekpakket zwart, Audi drive select, Audi progressive steering en de adaptieve cruise control. Dit gaat samen met alle luxe van de Launch edition Advanced Plus.

Dit zijn de vanafprijzen van de Q4 Launch editions:

  • Q4 35 e-tron Launch edition: € 48.295,-
  • Q4 35 e-tron Launch edition Advanced: € 53.045,-
  • Q4 35 e-tron Launch edition Advanced Plus: € 57.045,-
  • Q4 35 e-tron Launch edition S Competition: € 61.045,-

Audi start als alles goed gaat al in juni met de levering.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: