De AutoSalon van Parijs komende oktober wordt een fiasco

De AutoSalon van Parijs is één van de grootste autoshows ter wereld. Volgens de organisatie zelfs de grootste, want naar eigen zeggen zagen 1,25 miljoen bezoekers alle primeurs tijdens de afgelopen editie in 2014.

De show in Parijs wisselt af met de IAA In Frankfurt en aangezien die afgelopen September haar poorten opende, is het komend najaar dus weer de beurt aan Parijs. Langzaamaan gloren er echter donkere wolken aan de horizon voor dit evenement, want de ene na de andere fabrikant laat het inmiddels afweten.

Zo is nu al bekend dat publiekstrekkers als Aston Martin, Bentley, Cadillac, McLaren, Lamborghini en Rolls-Royce allemaal hebben aangegeven dit jaar niet aanwezig te zullen zijn. Daarnaast beginnen ook volumemerken nu met het afmelden, want naast bovengenoemde exclusievelingen hebben ook Ford en Mazda inmiddels recent te kennen gegeven Parijs maar eens een keertje over te slaan.

Waar de vorige editie nog ruim 60 primeurs telde zal er dit jaar dus niet veel te zien zijn in Parijs. Ongetwijfeld zullen er nog een paar merken extra volgen en dan blijft slechts een thuiswedstrijd voor de Fransen over. We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen, maar voorlopig lijkt het er sterk op dat deze editie van de Mondial de l'Automobile Paris, zoals de show voluit heet, een fiasco aan het worden is.

Autorai 2012

Leave a reply

%d bloggers like this: