De Bentley Bentayga is weer helemaal bij de tijd

De Bentley Bentayga is alweer een jaar of vijf op de markt en heeft het merk daarbij geen windeieren gelegd. Recent is zelfs de mijlpaal van 20.000 geproduceerde exemplaren gepasseerd. Tijd voor een uitgebreide update dus waarmee de SUV weer helemaal bij de tijd is.

De uiterlijke wijzigingen zijn aan de voorzijde op het eerste gezicht niet meteen te zien. De Bentayga krijgt een nieuwe voorbumper met anders gevormde koelopeningen. Deze openingen lopen niet meer door in de voorschermen, maar lopen juist verder dan voorheen de bumper in.

De extra ruimte die Bentley daarmee 'bovenin' heeft vrijgemaakt, wordt opgevuld door een sterke plooi die aansluit op de nieuwe, meer ovale koplampunits die uiteraard zijn voorzien van LED-Matrix techniek.

Aan de achterkant zijn de wijzigingen een stuk uitgebreider waarbij de nieuwe ovale achterlichten sterk overeenkomen met die van de Continental GT-modellen en zelfs doen denken aan de EXP 9 F Concept. Kortom, de Bentayga is meteen weer herkenbaar binnen het gamma van de Britten.

De vernieuwde Bentayga is in eerste instantie alleen met de 550pk en 770Nm sterke 4,0-liter V8 biturbo in het vooronder leverbaar. In 4,5 seconden knalt de Bentayga daarmee naar 100 km/h, mede dankzij de achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. De topsnelheid komt uit op 290 km/h, het verbruik bij het strelen van het gaspedaal op 13,3 liter per 100 kilometer.

Naar verluidt volgen de Bentayga Speed, met de bekende 600pk en 900Nm sterke 6,0 liter W12 onder de kap en de plug-in hybride vrij snel daarna.

Bentley geeft de Bentayga voortaan een volledig digitaal instrumentarium en een nieuw stuurwiel. De ronde ventilatieroosters bovenaan de middenconsole zijn vervangen door meer horizontale exemplaren. Die lijken het centraal geplaatste, analoge klokje enigszins te omarmen.

Lager op de middenconsole zien we een nieuw en groter 10,9”-inch display dat is gekoppeld aan het vernieuwde infotainmentsysteem dat zowel Wireless Apple CarPlay als Android Auto ondersteunt. Fysieke knoppen om het systeem mee te bedienen, blijven gewoon aanwezig. USB-C-poorten en verbeterde stoelen zijn voortaan ook standaard van de partij.

Bentley heeft ook maar meteen de prijs laten weten, die is voor de Bentayga V8 vastgesteld op 255.131,- euro, maar het zal je niet verbazen dat je zo over de 3 ton zit met wat opties en leuke kleurtjes.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: