De BMW M3 en M4 zijn officieel maar gelukkig is er een prima alternatief

Het is alweer vijfendertig jaar geleden dat BMW de eerste generatie van de M3 presenteerde. Afgelopen week zag de nieuwste generatie het levenslicht in de vorm van de M3 en M4 en nog nooit werd er vooraf zoveel over het uiterlijk gepraat.

Daarover gaan we het hier maar heel kort hebben, want naast het uiterlijk is er onderhuids veel veranderd en dat is veel interessanter. De nieuwe nieren vind je gewoon mooi of kneiterlelijk, een tussenweg is er niet. Voor diegenen die ze kneiterlelijk waaronder ondergetekende zijn er in de vorm van de Alpina B3 of de M340i uitstekende alternatieven die voor normaal dagelijks gebruik zelf beter zijn.

Terug nu naar de techniek, want de nieuwe M3 Sedan en M4 Coupé bieden een nog hoger niveau van circuitwaardige prestaties én techniek en dat is in dit geval de kers op het delerium (ja dat is een doordenkertje). De ontwikkeling van zowel de M3 als de M4 heeft plaats gevonden samen met die van de nieuwe M4 GT3 raceauto.

Beide modellen komen in ieder geval als normale of als Competition uitvoering op de markt. Eerst genoemde beschikt over een vermogen van 480pk terwijl laatstgenoemde over 510pk en 650Nm koppel beschikt. De sprint naar de 100 km/h lukt in 4,2 seconden terwijl de Competition nog eens 0,3 seconden sneller is.

In alle gevallen is een 6-cilinder-in-lijn motor met M-TwinPower Turbo techniek en hoogtoerig karakter in het vooronder te vinden. Zaken als een geoptimaliseerde directe brandstofinjectie, koeling en oliesmering voor circuitgebruik en een modelspecifiek uitlaatsysteem met elektronisch geregelde kleppen zijn uiteraard van de partij.

Uniek is de mix van aandrijflijnen. Zo is er keuze uit een handgeschakelde 6-versnellingsbak met Gear Shift Assistant, de nieuwste generatie 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic en drie schakelprogramma’s en M x-Drive gekoppeld aan een actief sperdifferentieel met een op achterwielaandrijving gerichte setup, keuze uit drie rijprogramma’s (4WD, 4WD Sport en 2WD voor pure achterwielaandrijving) en uitschakelbare Stability Control.

Een adaptief M Sportonderstel met elektronisch aangestuurde schokdempers en M Servotronic besturing met variabele overbrenging zijn standaard. Ook een nieuw geïntegreerd remsysteem met twee settings voor pedaalgevoel en respons is van de partij, terwijl M Carbon keramische remmen uiteraard tegen het nodige extra kleingeld geleverd kunnen worden.

Standaard staan de M3 en M4 op 18”-inch (voor) en 19”-inch velgen maar het zal je niet verbazen dat de Competion versies daar een maatje bovenop doen waarbij semi-slick banden optioneel geleverd kunnen worden.

Aan de binnenkant zijn ergonomisch geoptimaliseerde M Sportstoelen met Merino lederen bekleding en stoelventilatie leverbaar. Een nieuwe M Carbon kuipstoel geeft het interieur desgewenst en extra sportief uiterlijk inclusief een kleine gewichtsbesparing.

BMW’s M Drive Professional inclusief M Drift Analyser, M Laptimer en M Traction Control beleeft z’n première en levert alle benodigde informatie voor een bijzondere ervaring op het circuit.

Voor het eerst is tenslotte een M Race Track Pack beschikbaar. Daarmee bespaar je 25 kilogram gewicht dankzij componenten als M Carbon keramische remmen, lichtere M lichtmetalen wielen en M Carbon kuipstoelen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: