De details van de Peugeot 2008

Ook Peugeot gaat zich, net zoals Opel met de Mokka, Nissan met de Juke en Renault met de Captur, mengen in het segment van de compacte crossovers.

De 2008 is meteen te herkennen als lid van de 208-familie. Hij heeft een lengte van 4,16 meter, een breedte van 1,74 meter breed en een wielbasis van 2,54 meter. Het gewicht bedraagt slechts 1.045 kilogram.

Ondanks de compacte buitenmaten belooft Peugeot veel binnenruimte die bovendien variabel is in te delen. De kofferruimte bedraagt normaal 360 liter, met neergeklapte achterbank wordt dat bijna 1.200 liter. Makkelijk daarbij is dat de vloer over 5 rails beschikt die tot aan de voorstoelen doorlopen. Lading met behulp van deze rails eenvoudig worden vastgezet.

Peugeot 2008 5

Er is voorlopig keuze uit vier motoren, twee benzines en twee diesels. Instapper is de 1.2 VTi met 82Pk en 118Nm trekkracht. Daarna volgt de 1.6 VTi die gemiddeld 135 gram CO2 per kilometer uitstoot en 120Pk met 180 Nm koppel levert. Later wordt nog een 1.2 THP driecilinder turbo in twee varianten (110/130Pk) leverbaar.

Dieselen start met de 1.6 e-HDiF voorzien van 92Pk en 230Nm koppel, gekoppeld aan de elektronisch gestuurde 2Tronic-transmissie. Topdiesel is de 1.6 e-HDiF met 115Pk en 270Nm trekkracht en een uitstoot van 106 gram.

De 2008 wordt niet leverbaar met vierwielaandrijving maar met een systeem dat de naam Grip Control draagt. Grip Control is een gepatenteerd systeem dat de wegligging onder speciale omstandigheden verbeterd en zich aanpast aan het terrein waarin gereden wordt. De bestuurder kan daarbij kiezen uit vier standen, te weten Sneeuw, All-road, Zand, ESP en uit.

Peugeot 2008 14

Er is een breed aanbod van mogelijkheden om de 2008 zowel van buiten als van binnen een persoonlijk karakter te geven. Het aanbod, met de naam "Downtown", is helemaal rond het concept 2008 opgebouwd: stickers met flitsende kleuren (geel, roze, oranje) en contrasterende zwarte randen. Verder zijn er talrijke mogelijkheden om het uiterlijk aan te passen van dorpels, dakrails, grille, spiegelkappen, decorstrips op de achterportieren, de ventilatieroosters, de middenconsole, het instrumentenpaneel tot aan de portiergrepen toe. Verder zijn er glanzende 17" lichtmetalen velgen en naafdoppen met een kleur.

De duurdere versies beschikken standaard over een 7”-inch touchscreen dat onder andere is voorzien Peugeot Connect Apps. De sfeer in het interieur is volgens Peugeot ongeëvenaard dankzij de speciale verlichting: bij de luxe versies hebben de meters van het instrumentenpaneel een blauwe LED-achtergrondverlichting, de LED-verlichting langs het (optionele) panoramische dak geeft ook nog eens een getemperd blauw licht.

Peugeot 2008 18

Ook de 2008 met een gewoon stalen dak heeft een unieke verlichting. De hemelbekleding heeft middels een laserbehandeling een fijne reliëfstructuur gekregen. In het donker wordt deze hemel door zacht wit licht, afkomstig van LED's, verlicht.

In 2016 schijnt Peugeot overigens een zogenaamde HYbrid Air motor in de 2008 te introduceren. In deze motor werkt persluchtunit samen met een driecilinder. Er wordt gebruik gemaakt van een luchttank gevuld met samengeperste lucht, die in de middentunnel onder de auto is aangebracht, een lagedruktank ter hoogte van de achteras die dienst doet als expansievat en een hydraulische unit die op de versnellingsbak onder de motorkap is gemonteerd. Hiermee kan de auto gedeeltelijk op lucht (jawel!) rijden.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: