De enige Volkswagen R-dealer in ons land opent deuren in Tilburg

De afgelopen week heeft de eerste Volkswagen R-dealer van Nederland zijn deuren geopend. De Volkswagen R-dealer legt extra nadruk op sportiviteit. Dat gebeurt onder meer met een speciale showroom waar de sportiefste Volkswagens, zoals de Golf R, perfect tot hun recht komen.

De letter R staat voor het meest sportieve dat Volkswagen te bieden heeft en Volkswagen-dealer Van Mossel in Tilburg is de eerste die deze modellen extra in de spotlight zet. Met het starten van het officiële R-dealerschap mikt het bedrijf nadrukkelijk op een sportieve en veeleisende doelgroep

. In de showroom vinden bezoekers een 250 m2 grote R-sectie. Naast de Golf R en Golf R Variant worden hier onder andere ook de Golf GTI en GTD getoond. Uiteraard zijn deze sportieve Volkswagens uitgebreid te ervaren tijdens een proefrit.

Tevens is er veel aandacht voor de reeks R-line modellen, zoals de onlangs gepresenteerde Touran R-Line. Speciale R-displays informeren de bezoekers tot in detail over de verfijnde sportiviteit van Volkswagen R.

van Mossel Tilburg R-Dealer Archief nr. 162425

Golf R en Golf R Variant

De Golf R en Golf R Variant zijn de krachtigste Golf-modellen voor straatgebruik. De indrukwekkende aandrijflijn van deze sportieve topmodellen is zeer geavanceerd: de 221 kW/300 pk sterke TSI brengt zijn kracht via een DSG-transmissie over op de vier aangedreven wielen.

De sprint van 0-100 km/u duurt slechts 5,1 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/h (elektronisch begrensd). De R-modellen zijn herkenbaar aan de 18"-of 19"-inch lichtmetalen velgen, vier uitlaatpijpen, voor- en achterspoiler, side-skirts en het sportieve interieur.

R-Line

Naast de sportieve topmodellen van Volkswagen R staan ook de R-line modellen van onder meer de Golf, de Passat, Touran en Tiguan centraal. Deze Volkswagens zijn uitgevoerd met het R-line Exterieur pakket, het R-Line Interieurpakket of beide en krijgen zo een extra sportieve touch.

Het R-line exterieurpakket omvat onder meer speciale bumpers, dorpels en spoilers en daarnaast een specifieke grille, grote lichtmetalen velgen en natuurlijk de R-line logo’s. Het R-line interieurpakket zorgt voor extra sportiviteit met het sportstuur, sportstoelen met specifieke bekleding, zwarte hemelbekleding en meer.

Mocht je in de markt zijn voor een Volkswagen met allerlei R-Line goodies of voor het echte werk van minimaal 300pk, dan moet je dus gewoon naar Tilburg. Hoe erg dat ook is.

van Mossel Tilburg R-Dealer Archief nr. 162425 van Mossel Tilburg R-Dealer Archief nr. 162425

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: