De Ferrari F8 Tributo door de ogen van Novitec

De 720pk sterke Ferrari F8 Tributo is nog maar net leverbaar en Novitec haast zich om ons te melden dat ze al de nodige aanpassingen op de plank hebben liggen voor deze sportieveling.

De uiterlijke wijzigingen blijven daarbij nog enigszins beperkt aangezien een volledige bodykit voor de F8 nog in ontwikkeling is. Op technisch gebied is er wel het één en ander te melden, te beginnen op motorisch vlak.

Daar wordt een Novitec N-Tronic module gemonteerd. Dankzij deze ingreep levert de motor zonder al te veel problemen meteen 67pk en 112Nm meer dan voorheen. Het totale vermogen en koppel komen daarmee uit op 787pk en 882Nm. Laatstgenoemde is al vanaf 3.000 toeren per minuut beschikbaar.

De stoplichtsprint naar de 100 km/h is daarmee in 2,7 tellen afgerond en dat is 0,2 seconden sneller dan de standaard Tributo. Ook de topsnelheid heeft profijt van de motortuning, want die ligt hoger dan de 340 km/h van de standaard versie, alleen hoeveel hoger laat Novitec niet weten.

Verder levert Novitec een aangepast uitlaatsysteem dat voorzien kan worden van een soundmodule  waarmee het geluid naar eigen smaak is aan te passen. Ook eindstukken van RVS en koolstofvezel behoren tot de mogelijkheden.

In samenwerking met Vossen is een leuk setje velgen uitgezocht, maar Novitec zou Novitec niet zijn als ze zelf ook een setje in de aanbieding hebben. Die zijn leverbaar in meer dan zeventig verschillende kleuren en zijn 21”-inch groot, voorzien van 255/30 banden aan de vooras en 335/25 aan achter. Een verlaging met behulp van een nieuw setje veren legt de F8 tenslotte zo’n 3,5 centimeter dichter op het asfalt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: