De Fiat Tipo keert vanaf volgend jaar terug

Na de Giulia voor Alfa Romeo stoft de Fiat Groep opnieuw een oude bekende naam af voor hergebruik. In de jaren '80 en '90 plakte het Italiaanse merk immers ook al de naam Tipo op één van haar modellen. Destijds enkel op een hatchback in het C-segment.

Fiat maakt nu opnieuw zijn opwachting in het C-segment met een reeks modelvarianten en die gaan gebruik maken van deze naam dus. De eerste van de reeks is de sedan, waarna later de hatchback- en stationvariant geïntroduceerd worden.

De afgelopen Istanbul Motor Show was het publiekelijke startsignaal van het 'Fiat Ægea Project'. Daar werd in mei dit jaar de compacte sedan onthuld die nu de naam Tipo krijgt, een historisch verantwoorde keuze. Het ontwerp van de compacte sedan is in balans en tegelijkertijd is de nieuwe Fiat functioneel in gebruik. Bovendien biedt hij maximale value for money, aldus het persbericht uiteraard.

Het aanbod aan krachtbronnen is overzichtelijk: twee Multijet II turbodieselmotoren en twee benzinemotoren die zijn te combineren met handbak of automatische transmissie. De vermogens zullen uiteen lopen  van 95 t/m 120Pk.

De nieuwe Tipo is ontworpen door de eigen designafdeling van FCA Italy, terwijl hij ontwikkeld werd in samenwerking met Tofaş R&D en zal  geproduceerd worden in de Tofaş-fabriek: één van 's werelds beste productiefaciliteiten.

Eerder ontving de Turkse fabriek de Gouden onderscheiding in 'World Class Manufacturing'. De projectnaam Ægea is een hommage aan Turkije dat strategisch zo belangrijk is geweest voor FCA dankzij de samenwerking met Tofaş.

Fiat Tipo zilver Aegea grijs 2016 02 Fiat Tipo zilver Aegea grijs 2016 03 Fiat Tipo zilver Aegea grijs 2016 04 Fiat Tipo zilver Aegea grijs 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: