De finale van de twaalfcilinder: Mercedes S65 AMG Final Edition

Met het gelimiteerde speciale model S65 Final Edition bekroont Mercedes-AMG de lange successtory van de 6,0-liter V12-biturbomotor in de S-Klasse Limousine. Een motor die we in de toekomst vanwege alle CO2 perikelen waarschijnlijk in deze vorm niet meer terug gaan zien.

De speciale editie, waarvan er wereldwijd slechts 130 worden gebouwd, richt zich dan ook met name op verzamelaars van exclusieve voertuigen en liefhebbers van soevereine twaalfcilinders. De fraaie uitstraling en omvangrijke standaarduitrusting maken de Limousine tot een unieke combinatie van performance en prestige.

De S65 Final Edition is uitsluitend leverbaar in hoogglanzend obsidiaanzwart metallic. De 20"- inch multispaaks velgen en de roosters van de luchtinlaten in de speciale kleur matbrons benadrukken de bijzondere positie van de Limousine, net als het AMG-embleem op de C-stijl. Uitlaatsierstukken in hoogglanzend zwart zorgen voor een passende afsluiting.

In het interieur wordt de exclusieve uitstraling voortgezet. De bekleding in zwart nappaleder Exclusief met koperkleurige contrastsiernaden en de sierdelen van hoogwaardig carbon met dunne ingeweven koperkleurige draden maken de Final Edition uniek. Koperkleurige contrasten zijn ook te vinden in de siernaden van de vloermatten.

Op de middenconsole verwijst de Edition-plaquette ‘1 of 130’ naar de gelimiteerde oplage. Andere individuele kenmerken zijn de ‘AMG Edition’-rand op het stuurwiel en de voorconfiguratie van de sfeerverlichting, eveneens koperkleurig.

De liefde voor het detail reikt tot in het motorcompartiment: de plaquette van de monteur (‘one man – one engine’) is speciaal vormgegeven en uitgevoerd in exclusief zwart in plaats van zilverkleurig.

Met een vermogen van 463 kW/630 pk en een maximumkoppel van 1.000 Nm bij 2.300-4.300 t/min biedt het V12-topmodel een legendarische aandrijfdynamiek en soepele motorloop. Over de prestaties hoeven we het dan ook niet te hebben.

De omvangrijke standaarduitrusting laat tenslotte geen wens onvervuld: van het panoramadak met MAGIC SKY CONTROL via het warmtepakket tot het First Class achtercompartiment met twee afzonderlijke zitplaatsen en doorlopende businessconsole inclusief verwarmde/gekoelde bekerhouder. Hiermee wordt elke rit comfortabel en aangenaam.

Tot twaalf elektromotoren per stoel stellen deze op elk postuur af. Een bijzondere highlight is de executivestoel aan de voorpassagierszijde met voetensteun en tot een hoek van 43,5° verstelbare rugleuning voor een optimale rustpositie. Het standaard AMG Driver’s Package maakt een topsnelheid van 300 km/h mogelijk.

Om het waardevolle voertuig in de garage tegen stof te beschermen, ontvangt elke klant bovendien een op maat gemaakte AMG-indoor car cover met het opschrift ‘AMG S65 FINAL EDITION’ in de passende kleur.

Over de prijs en beschikbaarheid voor ons land is nog niets bekend, reken maar dat dit model hard richting de 4 ton gaat of zelfs daar nog over heen… Maar dan heb je wel wat.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: