De nieuwe 4.0 V8 van AMG in detail

Uiteraard geldt ook voor Mercedes dat de emissie-eisen steeds belangrijker worden. Helaas is het resultaat daarvan dat we van één van de mooiste motoren van de afgelopen jaren, AMG’s 6,3-liter V8, niet langer in de snelle modellen van Das Haus tegen gaan komen.

Mercedes AMG GT 4.0 V8 biturbo M178 motor 2015 02

Het is dus tijd voor een opvolger en wel in de vorm van een 4,0-liter achtcilinder in V-vorm, uiteraard voorzien van een tweetal turbo’s. Daarmee komt het vermogen van de intern M178 genoemde direct ingespoten benzinemotor, en opvolger van de 6.3, uit op 510Pk bij een koppel van 650Nm.

Het eerste model dat met deze motor wordt uitgerust is de nieuwe AMG GT, de opvolger van de SLS. Dat model beleeft op 9 September aanstaande z’n première en kan dan meteen pronken met een aantal mooie technische details.

Mercedes AMG GT 4.0 V8 biturbo M178 motor 2015 05

Zo is de V8 uiteraard voorzien van dry-sump-smering dat de olievoorziening van het blok onder de nodige G-krachten moet garanderen, bijvoorbeeld tijdens een ritje over een circuit. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van een carter onder de krukas zoals bij de meeste motoren, maar van een apart oliereservoir, waardoor het zwaartepunt van de motor ook nog eens lager komt te liggen.

Verder zijn de turbo’s aan de binnenkant van het blok geplaatst om voor een betere gasrespons en gewichtsverdeling te zorgen. Tenslotte is het uitlaatsysteem voorzien van een tweetal vlinderkleppen waarmee de klank van de motor naar behoefte en last aangepast kan worden.

Hieronder vind je verder alles wat je nog moet weten:

Mercedes-AMG 4.0-Liter Biturbo-Motor (M 178); 2014

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: