De nieuwe Chevrolet Corvette lijkt ergens op

Het was allang geen geheim meer dat de nieuwe, achtste generatie, Chevrolet Corvette voorzien zou zijn van een middenmotor. Dat deze lay-out gevolgen zou hebben voor het uiterlijk was ook al bekend, maar dat de nieuwe Corvette op z’n zachtst gezegd enigszins op de, overigens zwaar onderschatte, Honda NSX zou lijken is toch een verrassing.

Anyway, de V8 bevindt zich voortaan niet meer in het vooronder maar tussen de voorstoelen en de achteras. De kenmerkende lange neus van de vorige generaties is dus verdwenen en dat betekent dat de inzittenden voortaan 42 centimeter verder naar voren zitten dan voorheen.

De nieuwe Corvette meet 4,63 meter in de lengte en afgaande op de foto’s zou je niet zeggen dat ‘ie daarmee 13 centimeter langer is dan z’n voorganger. De breedte bedraagt 1,93 meter en de hoogte precies 1 meter 23. De wiebasis bedraagt 2,72 meter.

Standaard beschikt de Corvette over een verwijderbaar dakpaneel en daarmee had Chevrolet best de naam Corvette Stingray V8 Targa kunnen kiezen. Chevrolet meldt trots dat de C8 een betere gewichtsverdeling heeft dan zijn voorganger en dat het stuurgevoel veel directer is, onder meer omdat de inzittenden dichter op de vooras zitten.

De achtcilinder in V-Vorm gaat schuil onder naam LT2 en is uiteraard een doorontwikkeling van de LT1 aangezien het feit dat deze niet meer via de voorkant, maar voortaan via de luchtstroom aan de zijkant van de auto wordt gekoeld. De inhoud bedraagt 6,2 liter en dankzij 490pk knalt de 1.530 kilogram wegende C8 in rond de 3 seconden naar de 100 km/h.

De V8 is gekoppeld aan een achttraps automaat met dubbele koppeling van Tremec, een handgeschakelde variant is vooralsnog niet voorzien. De ophanging is overigens ook compleet nieuw. De C8 is de eerste Corvette zonder bladvering boven de achteras. De ophanging is nu rondom geheel onafhankelijk en desgewenst is Magnetic Ride Control tegen meerprijs leverbaar.

Ook de binnenkant is radicaal anders dan voorheen, waarbij de Amerikanen aangeven inspiratie te hebben gezocht bij de cockpits van de F22 en F35 gevechtsvliegtuigen en dat te zien ook. Het infotainmentscherm staat ver naar de bestuurder toe gedraaid en ook de lange rij met knoppen aan de passagierskant valt meteen op.

Chevrolet laat tot slot nog even weten dat de nieuwe Corvette ook gewoon dagelijks gebruikt kan worden. Zo passen precies twee golftassen in de bagageruimte aan de achterkant als je daar niet toevallig het dakpaneel opgeborgen hebt. Dan rest namelijk alleen de ruimte aan de voorkant die goed is voor een redelijke tas.

De nieuwe Chevrolet Corvette is aan de overkant van de grote plas uitermate bescheiden geprijsd met een vanafprijs van 59.995,- dollar. Dankzij de BPM-maffia in Den Haag hoef je niet te rekenen op een bedrag van minder dan 130.000,- euro aan deze kant.

Leave a reply

%d bloggers like this: