De nieuwe Jeep Cherokee, sambal bij?

Volgende maand onthult Jeep tijdens de New York Auto Show de nieuwe Cherokee. Inmiddels zijn de eerste foto’s verschenen en ik vraag mezelf serieus af of ze bij Jeep allemaal dronken waren toen ze de eerste schetsen voor de nieuwe Cherokee maakten.

Jeep Cherokee 1

Kijkend naar al deze foto's kan ik kan niet geloven dat meerdere mensen goedkeuren dat een design als dit uiteindelijk in productie gaat. Maar dat schijnt toch echt het geval te zijn.

Jeep Cherokee 2

Misschien wil Jeep met de Cherokee de Aziatische markt veroveren, maar met deze koplampen en grille maak je weinig kans op succes in Europa verwacht ik. En dan te bedenken dat Jeep met de nieuwe Grand Cherokee wel een strakke auto heeft neergezet.

De nieuwe Cherokee deelt overigens zijn platform met de Dodge Dart, die op zijn beurt weer op de Alfa Romeo Giulietta gebaseerd is. Er wordt zelfs gedacht aan viercilinder motoren. Genoeg Europese invloed om het op de Europese markt te proberen zou je zeggen, maar niet met dit design. Dat is proberen tegen beter weten in.

Jeep Cherokee 3

Respect Copyright!
%d bloggers like this: