De nieuwe Renault Espace in levenden lijve

Renault laat in Parijs voor het eerst de nieuwe Espace zien, een soort crossover die in grote lijnen overeen komt met de concept car Initiale Paris die in 2013 op de IAA van Frankfurt werd gepresenteerd.

Net als bij de vorige generaties van dit model – dat al een carrière van dertig jaar heeft – zijn de smaakmakers het grote, helder verlichte interieur en het comfort.

Het interieur is weer helemaal bij de tijd door de zwevende console en de vloeiende lijnen. Zowel de vijf- als de zevenpersoons-variant van de nieuwe Espace bieden een flexibel interieur, waarin veel aandacht is besteed aan het design.

Verrassend aan de nieuwe Espace is zijn gewicht – hij is 250 kilogram lichter dan de vorige generatie – en het Renault Multi-SENSE-systeem. Dit coördineert diverse technische voorzieningen in de Espace om het rijplezier en het comfort te vergroten, zoals het 4Control-onderstel, Electronic Damper Control, de interieurverlichting en het sfeergeluid (!!!) dat de bestuurder kan selecteren en personaliseren.

Renault Espace Parijs 2014 03 Renault Espace Parijs 2014 01

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: