De paden op de lanen in: Volkswagen Beetle Dune concept

Ergens rond het millennium presenteerde Volkswagen al eens een dikke concept van de Beetle, nu doet het merk dat opnieuw met de Beetle Dune.

Grote verschil met die veertien jaar geleden is dat het Duitse merk nu aangeeft dat een productieversie dit jaar nog zo maar eens bij de dealer zou kunnen staan.

Volkswagen Beetle Dune concept brons geel oranje 2014 12

De Beetle Dune staat 5 centimeter hoger dan de overige Beetle-modellen. Cross-elementen als zwarte spatbordverbreders, de vergrote spoorbreedte en opvallende 18”-inch lichtmetalen wielen leveren met de verhoogde motorkap en LED-mistlampen een belangrijke bijdrage aan het dikke uiterlijk. In de chroomstrips boven de mistlampen zijn LED’s voor knipperverlichting geïntegreerd.

De concept is standaard voorzien van een panorama schuif-/kanteldak en achterop zijn speciale houders voor attributen als ski’s en snow-/sandboards gemonteerd. Volkswagen merkt daarbij fijntjes op dat zelfs met ski’s in de houders de achterklep nog open kan.

Volkswagen Beetle Dune concept brons geel oranje 2014 11

Onder de kap van de Dune ligt een 2,0-liter TFSI motor die middels de bekende zestraps DSG-automaat 210Pk aan de voorwielen levert. Van 0 naar 100 km/h accelereren lukt daarmee in 7,5 seconden en desgewenst kan er doorgeknald worden tot aan de 227 km/h.

Het interieur van de Beetle Dune heeft elementen als speciale bekleding en aluminium details. Een blikvanger is het 20-cm grote touchscreen met AMOLED-technologie (Active Matrix Organic LED) dat voor een haarscherpe weergave van de graphics zorgt.

Volkswagen Beetle Dune concept brons geel oranje 2014 05

De Volkswagen Sideways-App geeft pro-actief Points of Interest weer zoals restaurants en recreatievoorzieningen. De app houdt daarbij overigens rekening met de weersvoorspellingen: in de winter stuurt hij de inzittenden dus niet naar een openluchtzwembad. Had je natuurlijk zelf niet kunnen verzinnen hè.

Of de Beetle Dune Concept zeker het productiestadium bereikt staat nog in de sterren en al helemaal wanneer dat dan gebeurt. Zodra meer bekend is lees je ’t uiteraard hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: