De Renault Initiale Paris Concept is voorbode van luxelabel

Er lijkt wel een trend onder de “niet premium” merken te ontstaan om toch iets premiums te gaan doen. Ze presenteert Ford op de IAA in Frankfurt een soort luxe submerk onder de titel “Vignale”. Nu volgt Renault dat onder de noemer Initiale Paris een concept en luxemerk in één presenteert.

Renault Initiale Paris Concept IAA 2013 12

De Initiale Paris Concept lijkt bestemd de opvolger van de huidige Espace te worden maar beschikt ook over trekjes van de Avantime. Het model is 4,85 meter lang en beschikt over 22”-inch velgen, een 30 speakers tellend audiosysteen, een interieur vol displays en een panoramadak dat er uit ziet alsof iemand er een enorme baksteen op geflikkerd heeft. Dat neemt niet weg dat dat op de één of andere manier wel bij deze concept past.

Renault Initiale Paris Concept IAA 2013 13

Onder de kap van de Initiale Paris ligt overigens een verder ontwikkelde versie van de dCi 130 motor. Deze dieselmotor levert nu een koppel van 400Nm en is voor deze concept gekoppeld aan de EDC-automaat met dubbele koppeling. Ondanks de toegenomen trekkracht is deze versie 25 procent zuiniger en daarmee zelfs 40 g/km schoner dan de huidige versie.

Renault Initiale Paris Concept IAA 2013 01

In de toekomst zullen alle luxueuze Renaults onder het Initiale Paris label uitgebracht worden.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: