De toekomst van het Fiat concern | Alfa Romeo & Lancia

Grote baas Sergio Marchionne heeft gesproken en de toekomst voor het noodlijdende Fiat concern bekend gemaakt.

Voor Lancia hebben deze plannen nare gevolgen. Er zullen namelijk geen nieuwe Lancia’s meer ontwikkeld en gefabriceerd worden. Alles waar in de toekomst een Lancia badge op staat is niets meer en niets minder dan een Chrysler met een ander logo.

Het meer dan 100 jaar oude merk wordt hiermee gedegradeerd tot de laagste divisie in autoland. Over een Lancia hoef je dus als consument niet meer na te denken; dat is over en sluiten.

Alfa Romeo belooft Marchionne een betere toekomst. Tot 2016 zouden er zes nieuwe modellen op de markt moeten komen. Volgend jaar komt de lang verwachte 4C, gevolgd door de gefacelifte versies van de Giuletta en Mito.

In 2014 komt eindelijk de opvolger van de 159 samen met de 4C Spyder. In 2015 volgt tot slot de 159 Sportwagon en een nieuwe 2-zits cabrio die samen met Mazda (MX5) zal worden ontwikkeld. Een SUV schijnt ook nog ergens in de pijplijn te zitten, wanneer die onthuld zal worden is nog onbekend.

Verder liet Marchionne nog weten Fiat en Chrysler te willen verenigen tot één concern ergens in 2015, maar daarvoor zouden Fiats financiën eerst op orde moeten zijn.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: