De Volkswagen Beetle heeft een vermogen van meer dan 300Pk per liter

Om de Beetle een beetje van z'n suffe imago af te helpen presenteert Volkswagen tijdens de Chicago Auto Show, die nog tot en met 17 Februari duurt, een Beetle in Rally-Cross uitvoering.

Onder de naam Beetle GRC schuilt in dit geval een vierwielaangedreven Kever, waarvan de TSI-motor in ieder geval meer dan 560Pk levert. De site van Andretti Autosport, het team dat de GRC dit seizoen nog in gaat zetten, spreekt zelfs van meer dan 600Pk. En daarmee zou de 2,0-liter TSI die waarschijnlijk gebruikt wordt een specifiek vermogen van meer dan 300Pk per liter krijgen. Totale waanzin dus.

Volkswagen Beetle GRC Motorsport 2014 02

Samen met Volkswagen zal Andretti dus een tweetal Beetle GRC's tijdens het nu al lopende Rally-Cross seizoen in gaan zetten die de nu in gebruik zijnde Polo's moeten gaan vervangen. Die Polo is overigens ook niet misselijk, want die is gebouwd op het platform van de auto waarmee het merk het WK-rally in 2013 wist te winnen.

De Beetle's zullen bestuurd worden door Tanner Foust en Scott Speed. Die eerste is presentator van de Amerikaanse versie van Top Gear. Het is maar dat je 't weet.

Volkswagen Beetle GRC Motorsport 2014 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: