Debuut dieselmotor met vier turbo’s in BMW 750d x-Drive

We wisten het je al een paar weken geleden te vertellen, maar inmiddels heeft BMW de 750d x-Drive en 750Ld x-Drive met in het vooronder een gloednieuwe zescilinder dieselmotor met common-rail directe inspuiting én vier turbo’s gepresenteerd.

De nieuwe 3,0-liter zescilinder dieselmotor is ontwikkeld op basis van BMW Groups laatste generatie motoren. De BMW TwinPower Turbo technologie omvat multi-stage turbotechniek met vier turbo’s en hypermoderne common-rail directe inspuiting met een maximale druk van meer dan 2.500 bar.

De nieuwe, krachtigste zescilinder dieselmotor ter wereld levert een maximum vermogen van 294 kW/400 pk bij 4.400 toeren per minuut. De koppelopbouw profiteert echter het meest van de geoptimaliseerde karakteristiek.

Bij slechts 1.000 toeren per minuut is er al 450 Nm trekkracht voorhanden en tussen 2.000 en 3.000 toeren is het maximum koppel van 760 Nm beschikbaar. De combinatie met een achttraps Steptronic transmissie zorgt voor een constante en indrukwekkende acceleratie en snelheidsopbouw, ook bij hogere snelheden.

BMW 750Ld x-Drive n57s quad turbo diesel 3

Deze en andere technologische hoogtepunten zorgen voor nog meer vermogen en efficiency dan de 3,0-liter zescilinder diesel met drie turbo’s. De vermogenstoename ten opzichte van de versie met drie turbo's bedraagt 14 kW/19 pk (+5 procent) en de trekkracht stijgt met 20 Nm.

De nieuwe 750d x-Drive accelereert ermee van 0 naar 100 km/h in 4,6 seconden. De 750Ld x-Drive met lange wielbasis doet er een tiende langer over. De topsnelheid van beide 750d modellen is begrensd op 250 km/h.

Ondanks het toegenomen vermogen, is het brandstofverbruik gedaald naar een ongekend niveau in dit segment. Het gemiddelde brandstofverbruik daalt met 11 procent ten opzichte van de dieselmotor met drie turbo’s en komt voor beide modellen uit op een waarde die ligt tussen de 5,7 en 5,9 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt 149 – 154 g/km.

De nieuwe krachtbron vormt de sportkoning onder de diesels en is een voorbeeld van BMW Groups toonaangevende expertise op het gebied van motorontwikkeling. Diverse innovatieve oplossingen in de motoropbouw benutten de voordelen van een dieselmotor optimaal, met als resultaat meer vermogen, meer efficiency en verbranding onder extreem hoge druk.

Het hoge vermogen en de dito hoge verbrandingsdruk in de cilinders van 210 bar (tegen 200 bar bij de diesel met drie turbo’s) zorgen voor een zware thermische en mechanische belasting. BMW heeft daarom specifieke oplossingen bedacht.

BMW 750Ld x-Drive n57s quad turbo diesel 2

De cilinderkop en krukas zijn geproduceerd volgens een speciaal gietproces onder zeer hoge druk. Zogenaamde hot isostatic pressing (HIP) zorgt ervoor dat aluminium delen extreem sterk zijn. Voor de bevestiging van de lagerkappen en de cilinderkop baseert BMW zich op het ‘tie rod concept’ met een centrale schroef voor het realiseren van extra stevigheid.

De koppakking bestaat uit vijf lagen. Verder zijn cilinders toegepast met een speciale coating en zuigers van aluminium/siliconen lichtmetaal met extra geharde komvormige verbrandingsruimtes. De zuigerstangpennen hebben een bronzen lagering, met centrale oliekoeling.

De laatste generatie common-rail technologie met directe inspuiting verzorgt de brandstoftoevoer. Piëzo-injectoren waarvan de maximale inspuitdruk is toegenomen naar meer dan 2.500 bar zorgen voor een nauwkeurige dosering en fijne verneveling van de brandstof. Als resultaat is de efficiëntie toegenomen en zijn de emissies gereduceerd. Het uitlaatsysteem heeft niet alleen een partikelfilter en NOx-katalysator (beide geplaatst in de motorruimte) maar ook een SCR (Selective Catalytic Reduction) systeem met AdBlue-injectie.

De effectieve werking van de krachtige dieselmotor is grotendeels te danken aan vier turbo’s - een primeur in de auto-industrie - en de toegepaste turbotechnologie. Net als bij de 3,0-liter diesel met drie turbo’s wordt de inlaatlucht gecomprimeerd door multi-stage turbotechnologie. De motor heeft twee hogedrukturbo’s gemonteerd in een enkele behuizing.

De voorheen grotere lagedrukturbo is vervangen door twee kleinere en sneller reagerende turbo’s. De laatste generatie Digital Diesel Electronics (DDE) is verantwoordelijk voor het motormanagement en zorgt voor een harmonieuze samenwerking van alle turbo’s.

DDE stuurt de variabele turboschoepen aan, regelt de overgang van de kleinere turbo’s naar de hogedruk exemplaren, controleert de uitlaatgasvlinderklep, het overdrukventiel (wastegate) en de intercooler.

BMW 750Ld x-Drive n57s quad turbo diesel 1

De twee lagedrukturbo’s en één van de twee hogedrukturbo’s zijn continu actief. Tijdens stevige acceleraties worden de twee lagedrukturbo’s via een speciaal kleppensysteem overgeslagen, zodat de turbodruk nog sneller opbouwt. De tweede hogedrukturbo wordt actief vanaf 2.500 toeren per minuut.

Een andere noviteit is de uitlaatgasrecirculatie voor zowel de lagedruk- als de hogedrukturbo’s. Deze toevoeging verbetert de effectiviteit van de turbo’s en daarmee van de motor. Het systeem reduceert eveneens de NOx-emissies die onder hoge druk ontstaan.

Ter verbetering van de efficiëntie maakt de motor ook gebruik van indirecte laadluchtkoeling met een grotere capaciteit en extra koeling voor de achterwand van de compressorzijde van de lagedrukturbo’s. Dit wordt mogelijk gemaakt door een tweede koelcircuit – onafhankelijk van het motorkoelingssysteem – met eigen warmtewisselaars en een elektrische waterpomp.

Zowel de BMW 750d x-Drive als de 750Ld x-Drive zijn vanaf begin volgende maand te bestellen. Dan hebben we ook de prijzen voor je.

Alles wat je verder over de nieuwe 7-serie moet weten vind je hier of hier.

BMW 750Ld x-Drive n57s quad turbo diesel 4

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: