Derde generatie Audi TT is officieel in Genève

Toen Audi in 1998 de eerste generatie van de TT introduceerde, was het design van dit model ronduit revolutionair te noemen. De oer-TT wordt inmiddels gezien als een stijlicoon.

Bij de nieuwe TT, die het merk nu in Genève presenteert, hebben de designers teruggegrepen op stijlelementen van toen, maar dan gezien door de ogen van nu. Met zijn nieuwe neus met de bredere single frame grille en de strakkere daklijn, de bijna horizontale belijning op de flanken en de schuin aflopende achterkant toont hij met z´n lengte van 4.18 meter zelfs stilstaand al gedrongen en sportief.

Audi TT TTS Quattro rood 2015 03

Het dynamische design wordt verder versterkt door vlakkere koplampen. De TT heeft standaard Xenon plus-lampen; optioneel is ook de nieuwe Audi Matrix LED-verlichting leverbaar, die onlangs zijn debuut maakte op de vernieuwde Audi A8.

Bij deze technologie zijn de LED-koplampen opgedeeld in twaalf kleine diodes die samenwerken met lenzen of reflectoren. Een aansturingsunit zorgt ervoor dat de diodes afhankelijk van de (rij)omstandigheden worden geactiveerd, gedimd of juist uitgeschakeld. Ook de bochtenverlichting van het Audi Matrix LED-systeem van de nieuwe TT is innovatief. Dankzij informatie van het navigatiesysteem komt deze verlichting al in actie voordat de bestuurder het stuur in de juiste richting draait. Zo zorgt de Audi Matrix LED-technologie in elke situatie voor optimale verlichting zonder tegenliggers te verblinden. Bij het systeem behoren ook ‘dynamische richtingaanwijzers’. Nadat de bestuurder richting heeft aangeven, lichten de LED-diodes in de richtingaanwijzers beurtelings op. Dit gebeurt van binnen naar buiten in de richting die de TT op gaat.

Audi TT TTS Quattro rood 2015 01

Net als bij het front versterkt het gebruik van horizontale lijnen ook achter de breedte van de TT. De achterlichten hebben in lijn met de verlichting vóór ook de ´lopende’ richtingaanwijzers. Een extreem smal derde remlicht is onder de rand van de spoiler op de achterklep aangebracht. Voor een verbeterde neerwaartse druk op de achterwielen komt die spoiler bij 120 km/h uit de achterklep. De nieuwe TT beschikt over een uitlaatsysteem met twee grote eindpijpen die ook weer aan de oer-TT doen denken. De TTS heeft echter vier ovale eindpijpen; traditioneel bij de huidige S-modellen van Audi.

Het optionele S line-pakket heeft een aantal stylingdetails vóór, achter en opzij die het design van de TT verder aanscherpen. Blikvangers zijn dan onder meer de grotere luchtinlaten, de zijskirts en de diffuser achter. Achttien inch velgen en de verlaging van tien mm zorgen voor een dynamischer weggedrag.

Voor de TT heeft Audi gebruik gemaakt van alle aanwezige kennis op het gebied van de ultra-lichtgewicht bouwwijze. Audi combineerde voor de nieuwe TT opnieuw aluminium en staal volgens het Audi Space Frame-principe (ASF). Het model is daarmee vijftig kilo lichter dan zijn voorganger: de TT met de 2.0 TFSI motor weegt  nu 1.250 kilo.

De nieuwe 2+2-zitter biedt ondanks z´n afmetingen volop ruimte voor de voorpassagiers; de bagageruimte van de nieuwe TT is in vergelijking met zijn voorganger 13 liter groter en biedt nu 305 liter. Door het neerklappen van de leuningen van de achterzittingen is de ruimte nog verder te vergroten.

De derde generatie TT is het eerste productiemodel van het merk dat beschikt over de nieuwe Audi virtual cockpit met een volledig digitaal instrumentenpaneel. Dat paneel bevindt zich direct in het blikveld van de bestuurder. Hierdoor werd het mogelijk de centraal geplaatste MMI-display te laten vervallen wat de interieurontwerpers extra vrijheid gaf. In de nieuwe TT vertaalt zich dat in een zeer minimalistische vormgeving van het dashboard.
Gevat in de grote ronde uitstroomopeningen van de ventilatie – een subtiele verwijzing naar de oer-TT uit 1998 – zit de bediening voor de standaard gemonteerde airconditioning of de optionele automatische airco (standaard bij de TTS). De bedieningselementen en displays van de airconditioning zijn in de roosters geïntegreerd.

Audi TT TTS Quattro rood 2015 04

De TT heeft standaard sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen die in vergelijking met de tweede generatie wat dieper liggen en vijf kilo lichter zijn. Tegen meerprijs zijn nieuw ontwikkelde Supersportstoelen verkrijgbaar (standaard bij de TTS) die door pneumatisch instelbare zijwangen extra steun bieden. De sportstoelen zijn leverbaar met verschillende soorten stof en leder.

De nieuwe Audi TT beschikt over een 12,3-inch TFT-display dat uitblinkt door z´n haarscherpe detaillering en de fraaie 3D-effecten. De krachtige Nvidia Tegra 30-processor speelt hierbij een belangrijke rol. Er zijn twee weergavemogelijkheden. Bij de klassieke weergave ziet de bestuurder de snelheidsmeter en de toerenteller op de voorgrond. In de Infotainment-modus worden deze instrumenten kleiner weergeven. Functies als navigatie krijgen dan voorrang.

Audi TT TTS Quattro rood 2015 06

Audi biedt de nieuwe TT en TTS aan met twee TFSI-benzinemotoren en één TDI-dieselmotor. Deze viercilinder turbomotoren met directe inspuiting hebben vermogens tussen 184 en 310Pk. Een start-stop-systeem is standaard op zowel de TT als de TTS.

Vanaf de introductie is de TT leverbaar met de nieuwe 2.0 TDI met voorwielaandrijving en 184Pk vermogen. De dieselmotor is in de TT niet alleen zuinig met een normverbruik van 4,2 l/100 km, maar levert ook aansprekende prestaties: een sprint van 0-100 km/h in 7,2 seconden en topsnelheid van 235 km/h. De TDI is overigens gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

De 2.0 TFSI benzinemotor is leverbaar in twee varianten met 230Pk voor de TT en 310Pk voor de TTS. In de TT levert de 2.0 TFSI 370Nm koppel tussen 1.600 en 4.300 t/min. Met de 230Pk sterke motor accelereert hij in 6,0 seconden naar de 100 km/h. Net als bij de tweee benzinevariant is de topsnelheid begrensd op 250 km/h. De versie met Quattro vierwielaandrijving en de S-Tronic transmissie, die dankzij de een dubbele koppeling razendsnel schakelt, doet daar nog een schepje bovenop en komt uit op 5,3 tellen.

De Audi TTS is het topmodel uit de range en sprint met z'n 310Pk in 4,7 seconden naar de 100 km/h. Deze 2.0 TFSI-versie levert 380Nm koppel tussen 1.800 en 5.500 t/min. Daarbij geeft de TTS een vollere sound af door een ingenieus kleppensysteem in de uitlaat. Een handgeschakelde zesbak is bij de TTS standaard; met de optionele S-Tronic transmissie wordt ook launch control meegeleverd. 

Puristisch, sportlich und clean ?  Audi zeigt neues TT-Interieur auf der CES

De Quattro vierwielaandrijving die leverbaar is op de nieuwe TT, is doorontwikkeld. Zo is het systeem 1,5 kilo lichter dan zijn voorganger. De software voor het systeem dat de krachtverdeling tussen de voor- en achteras bestuurt, is voor de TT compleet nieuw ontwikkeld.

De werking van de vierwielaandrijving is nu door de bestuurder individueel in te stellen via Audi drive select. Nieuw op de TT is verder de derde generatie van de adaptieve elektronisch gestuurde demping Audi magnetic ride. Dit systeem - uniek binnen zijn segment - functioneert automatisch en houdt rekening met de wegomstandigheden, het rijgedrag en de rijmodus die de bestuurder via Audi drive select heeft gekozen (comfort, auto of dynamic). Audi magnetic ride is standaard uitrusting op de TTS en bij de overige TT-versies optioneel, net als het Audi drive select.

Audi TT TTS Quattro rood 2015 05

De standaarduitrusting bestaat onder andere uit een MMI radio en een elektromagnetische parkeerrem. Daarnaast biedt Audi de mogelijkheid om de TT vergaand te personaliseren, bijvoorbeeld met het Bose Surround sound system met een veertien kanaals versterker en twaalf luidsprekers.

Puristisch, sportlich und clean ?  Audi zeigt neues TT-Interieur auf der CES

 

Ook kan uit verschillende infotainment-systemen worden gekozen, van een MMI met Connectiviteit-pakket tot het modulaire MMI Navigation plus. Dat laatste systeem brengt het Audi connect infotainment en entertainment naar de auto. Via het supersnelle LTE wordt online informatie direct naar de auto gestuurd en door MMI navigatie plus verwerkt. Denk aan navigatiekaarten, POI search, Google Earth en Street View beelden, nieuwsberichten, weersinformatie, verkeersinformatie en Audi music stream. De WiFi-hotspot maakt afzonderlijke mobiele WiFi of USB-modems overbodig. De inzittenden van de nieuwe Audi TT kunnen met hun laptop, tablet of smartphone het internet op.

De nieuwe Audi TT en TTS worden najaar van 2014 op de markt verwacht; Audi Nederland maakt de prijzen op een later tijdstip bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: