Details en prijzen van de Mercedes C350e plug-in hybride

Mercedes heeft vandaag de prijzen en uitrustingsdetails van de C-klasse plugin-hybride bekend gemaakt.

De C350e beschikt over een benzinemotor in combinatie met een elektrische aandrijving door middel van een lithium-ion hoogspanningsbatterij met een capaciteit van 6,38kWh die aan een externe stroombron kan worden opgeladen.

Dankzij een intelligent on-board oplaadsysteem duurt dit aan een wallbox ongeveer een uurtje of anderhalf. Via een huishoudstekker is een oplaadtijd van ongeveer twee uur mogelijk. De E-aandrijving kan de verbrandingsmotor vervangen of ondersteunen, zet de remenergie om in elektrische energie en zorgt ervoor dat deze wordt opgeslagen en hergebruikt.

Mercedes C-klasse C350 plug-in hybride blauw limousine 2015 01

De viercilinder benzinemotor van de C350e haalt een vermogen van 155kW (211Pk) uit bijna twee liter cilinderinhoud en beschikt over een maximaal koppel van 350Nm. De elektromotor heeft een vermogen tot 60kW en levert een koppel van 340Nm. Daarmee kan een systeemvermogen van 205kW (279Pk) en een systeemkoppel van 600Nm worden gegenereerd en via de standaard geleverde 7-traps transmissie 7G-TRONIC PLUS worden overgedragen.

De Limousine sprint daarmee in 5,9 seconden van nul tot 100 km/h, de Estate is met 6,2 seconden bijna net zo snel. De Limousine behaalt een topsnelheid van 250 km/h, de Estate komt ‘slechts’ tot 246 km/h, in beide gevallen bij een gecertificeerd brandstofverbruik van 2,1 liter per 100 kilometer.

Dit komt overeen met een CO2-emissie van 48 gram per kilometer (Estate 49 gram per kilometer) waardoor beide varianten in de 7% bijtellingscategorie vallen. Bovendien biedt de C350e de mogelijkheid, 31 kilometer puur elektrisch en dus lokaal volledig zonder CO2-uitstoot te rijden – bijvoorbeeld in de stad.

Mercedes C-klasse C350 plug-in hybride brons platinum estate 2015 02

Een intelligent aandrijvingssysteem kiest daarbij op de achtergrond automatisch de ideale combinatie van verbrandingsmotor en e-aandrijving. Maar wie dat wil, kan ook zelf kiezen en met behulp van vier aandrijvingsvarianten (HYBRID, E-MODE, E-SAVE enb CHARGE) en vijf rijprogramma's het hybridesamenspel en de rijwijze zelf regelen zodat bijvoorbeeld het accent komt te liggen op zuinigheid, comfort of sportiviteit.

Wanneer in het navigatiesysteem de bestemming is ingeprogrammeerd, stuurt een intelligent verbruikssysteem het op- en ontladen van de hoogspanningsbatterij van de C350e dusdanig, dat de energie over het gehele traject optimaal wordt benut. Een ander doel hiervan is, de stad met een zo vol mogelijke batterij te bereiken om in het stadsverkeer zuinig en zoveel mogelijk elektrisch te rijden.

Mercedes C-klasse C350 plug-in hybride blauw limousine 2015 08

Nieuw is het zogenoemde haptische gaspedaal dat meehelpt het brandstofverbruik en dus ook de uitlaatgasemissies te reduceren. Door een voelbaar drukpunt informeert het pedaal de bestuurder bijvoorbeeld wanneer het maximaal ter beschikking staande elektrische rijvermogen is aangesproken en de verbrandingsmotor moet worden ingeschakeld om extra gas te kunnen geven.

Een dubbele impuls herinnert de bestuurder eraan dat hij het gas moet loslaten, bijvoorbeeld wanneer het standaard afstandswaarschuwingssysteem een langzaam rijdende voorganger herkent. Dan maakt de C350e meteen gebruik van de generatorwerking van de elektromotor om zelfstandig te vertragen. Op deze manier wordt energie gerecupereerd en frequent remmen in de file vermeden.

Mercedes C-klasse C350 plug-in hybride blauw limousine 2015 10

De C350e Lease Edition kent een rijke standaarduitrusting met o.a. AVANTGARDE interieur en AVANTGARDE exterieur (naar keuze zonder meerprijs te wijzigen in EXCLUSIVE interieur en/of EXCLUSIVE exterieur), AIRMATIC luchtvering, automatische airconditioning THERMATIC, een Garmin MAP PILOT navigatiesysteem, LED-Intelligent Light System, KEYLESS GO-startfunctie, spiegelpakket, stoelverwarming, achterbankleuning neerklapbaar en een laadkabel voor een wallbox en openbare laadstations.

Daarnaast is de C350e nog verder te individualiseren met o.a. een panoramaschuifdak, COMAND Online, een trekhaak en het rijassistentiepakket plus.

De prijzen van de C350e Limousine Lease Edition beginnen bij 57.995,- en van de Estate bij 59.995,- uiteraard inclusief de nodige belastingen.

Mercedes C-klasse C350 plug-in hybride brons platinum estate 2015 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: