Dickschiff uit Affelterbach: Mercedes-AMG GLE63 (S) 4-Matic+ Coupé

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, elegant is anders zullen we maar zeggen over de nieuwe Mercedes-AMG GLE63 (S) 4-Matic+ in de coupé uitvoering. Op de autosalon van Genève (5 tot 15 maart) presenteert Mercedes deze boot uit Affalterbach na een grondige opfriskuur.

De GLE63 (S) 4-Matic+ wordt aangedreven door een 4,0-liter V8 biturbo-benzinemotor, die 420kW / 571pk produceert in de basisversie en 450kW / 612pk in de net iets dikkere S-variant. Een 48 volt startgenerator met 16kW / 22pk en 250 Newton meter ondersteunt de V8 voor “instant punch”.

Tegelijkertijd zou de milde hybride technologie, samen met cilinderuitschakeling, moeten helpen om het brandstofverbruik te verminderen, dat echter volgens fabrieksopgave al ligt ergens tussen de 11,0 en 12,0 liter. In de praktijk ga je echt niet onder de 15 liter uitkomen.

In ruil daarvoor biedt de krachtige GLE Coupé echter wel de nodige sportieve prestaties. Dankzij het vermogen dat via 9 verzetten op alle vier de wielen wordt overgebracht, sprint de S-versie in 3,8 seconden naar de 100 km/h en bereikt een maximum van 280 km/h; voor de zwakkere versie is dat 4,0 seconden en 250 km/h.

De GLE-coupé AMG is te herkennen aan een speciale grille, aangepaste zijskirts en een diffusor aan de achterkant met vier rechthoekige eindpijpen en velgen in 21”-of 22”-inch-formaat (S). Het interieur is onder andere opgewaardeerd met een AMG-stuurwiel, AMG-sportstoelen voorzien van nappaleder, metalen schakelpaddles aan het stuur en een schakelaar voor de ESP, dat overigens in drie fasen kan worden aangepast.

Verder zijn zaken als Active Ride Control (rolstabilisatie), AMG Ride Control + luchtvering, een elektronisch achterasdifferentieel en een uitermate capabel remsysteem bestaande uit schijven van 40 centimeter diameter aan de voorkant en remklauwen met zes zuigers.

Uiteraard behoort het veel geprezen MBUX infotainmentsysteem tot de standaarduitrusting van de GLE 63 Coupé en zorgt voor een nog nauwere band tussen auto, bestuurder en passagiers. Emotionele weergaven, zoals de markante ‘Supersport’-modus met centrale toerenteller en 3D-look schaalverdeling, geven volgens Mercedes het instrument optische diepte en onderstrepen de exclusiviteit. Zo, daar kun je het mee doen op deze vrijdagavond.

In de ‘Supersport’-modus wordt er overigens uitgebreide AMG-specifieke informatie getoond, zoals een symbool uit de autosport (de ‘Shiftlight’) voor het opschakelen in de handmatige schakelmodus. Via het AMG-menu kan de bestuurder daarnaast ook nog verschillende speciale weergaven oproepen waaronder:

  • Schakelaanduiding ‑ met geel ‘M’-symbool in de handmatige modus
  • Warm-up menu ‑ temperatuur van motor- en transmissieolie
  • Set-up menu ‑ AMG DYNAMIC SELECT-instellingen
  • G-Force meter – langs- en dwarskrachten
  • Racetimer – stopwatch, ronde- en sectortijden
  • Motorgegevens – vermogen en koppel, temperatuur van motor- en transmissieolie

De nieuw ontworpen visualisaties in het multimediadisplay zorgen ervoor dat de voertuigfuncties nog beter kunnen worden ervaren. Bijvoorbeeld door geanimeerde aanduidingen van de rijassistentie-, voertuig- en communicatiesystemen en de rijprogramma’s.

Wanneer de DYNAMIC SELECT-rijprogramma’s ‘Trail’ en ‘Sand’ zijn geactiveerd, kunnen offroad-specifieke instellingen zoals hellingsgraad, hellingshoek en sperdifferentieel in het combi-instrument worden geselecteerd en op het multimediadisplay worden weergegeven.

Het optionele ENERGIZING-pakket plus (standaard op de GLE 63 S) zorgt voor nog meer comfort. Het pakket bundelt veel premium uitrustingen, waaronder de multicontourstoelen voor de bestuurder en voorpassagier, stoelventilatie/-verwarming voor de bestuurder en voorpassagier, het warmtecomfortpakket, het AIR BALANCE-pakket (parfum inclusief de AMG-specifieke geur #63, ionisatie en luchtfiltering) en zes ENERGIZING-comfortprogramma’s alsmede de ENERGIZING COACH voor een slimme selectie van ENERGIZING-comfortprogramma’s die zijn afgestemd op de rijsituatie en de gemoedstoestand van de bestuurder.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: