Dieselgate: Opel pislink op Deutsche Umwelthilfe

Na Volkswagen wordt nu Opel nadrukkelijk genoemd in het dieselschandaal want Zwitserse onderzoekers claimen dat de uitstoot van bepaalde Opel Zafira's tot wel zeventien keer hoger kan uitvallen dan de zogeheten Euro 6-normen.

De testen die het mogelijke gesjoemel zouden aanwijzen, zijn uitgevoerd in opdracht van de Duitse milieulobbyclub DUH. De onderzoekers namen een Zafira 1.6 CDTi nader onder de loep. Het bleek dat deze auto verschillende emissieresultaten liet zien afhankelijk van of er twee of vier wielen op de testband waren gezet en dus gingen meteen alle alarmbellen rinkelen.

Natuurlijk viel deze boodschap op het hoofdkantoor van Opel niet bepaald goed en het merk liet meteen een contratest uitvoeren, uiteraard vergezeld van een persbericht dat je hieronder kunt lezen.

Zafira Tourer

Opel neemt nadrukkelijk afstand van de aantijgingen van de milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe (DUH), zoals vandaag gepresenteerd in Berlijn en breed opgepakt door de media. Wij voelen ons genoodzaakt nogmaals te benadrukken dat door GM ontwikkelde software geen functies heeft om te detecteren of een voertuig een emissietestcyclus ondergaat.

De resultaten van de vermeende test met een Opel Zafira Tourer, die is uitgevoerd door de DUH, worden door Opel niet erkend. Het is onjuist en oneerlijk dat de DUH iets beweert, zonder de vermeende resultaten bekend te maken, terwijl Opel daar meermaals om gevraagd heeft.

Direct nadat wij door de DUH werden ingelicht, hebben onze ingenieurs onmiddellijk een overeenkomstig voertuig (Opel Zafira Tourer met 1,6-liter Euro-6 dieselmotor) op een testbank geplaatst en geheel volgens de wettelijke voorschriften getest. Niet alleen op een twee-rollentestbank, maar ook op een vier-rollentestbank.

Het resultaat: de uitstootwaarden vallen in beide gevallen binnen de wettelijke normen. Dit was het enige verwachte resultaat, aangezien het wel of niet meedraaien van de achterwielen geen enkel verschil maakt ten aanzien van de werking van de emissiesystemen. Dit betekent dat de beschuldigingen van de DUH vals en ongegrond zijn.

Gisteren werd deze test overigens door Opel herhaald in het bijzijn van de onafhankelijke testorganisatie TÜV Hessen. Het resultaat: de gemeten emissiewaarden voldoen aan de geldende wettelijke eisen, hetgeen ook door TÜV Hessen werd bevestigd. Hiermee ziet Opel haar bevindingen bevestigd en kan het de aantijgingen van DUH nogmaals nadrukkelijk weerleggen.

Uiteindelijk begon ook Greenpeace in Duitsland zich er mee te bemoeien en die vindt uiteraard dat het zekere voor het onzekere moet worden genomen: ,,De Duitse overheid moet stoppen zich te laten leiden door testresultaten van de autofabrikanten zelf'', zegt transportdeskundige Daniel Moser in een reactie. ,,Alle auto's van alle merken moeten met spoed onafhankelijk worden getest.''

Wordt vervolgd dus!

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: