Dieselgate was gisteren: Volkswagen Touareg met dikke vette V8 TDI leverbaar

Die zagen we met z'n allen even niet aankomen! Je zou toch zeggen dat ze bij het VAG-concern de diesel even laten voor wat 'ie is, maar niets is minder waar. Zomaar uit het niets presenteert Volkswagen namelijk de Touareg met in het vooronder een dikke achtcilinder diesel.

Wanneer de nieuwe Touareg V8 TDI in mei op de markt komt, wordt het de sterkste diesel SUV uit Duitse productie dankzij de achtcilinder die er een vermogen van 421pk uitperst. De off-road en kilometer vreter viert zijn première op de Autosalon van Genève die op dit moment in Zwitserland aan de gang is.

De motor bereikt een maximaal koppel van 900Nm en knalt de niet bepaald vederlichte vierwieler in slechts 4,9 seconden naar de 100 km/h. De Touareg V8 TDI is verkrijgbaar in de designpakketten "Elegance" of "Atmosphere".

Het verschil met de Touareg-modellen met V6-motoren: luchtvering, elektrisch openen en sluiten van de achterklep, comfortzetels, een waarschuwingssysteem voor diefstal, roestvrijstalen pedalen, het "Light & View"-pakket en 19"-inch velgen zijn standaard.

De prijs is nog niet bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: