Dieselschandaal Volkswagen: ook andere merken sjoemelen

Bij het merendeel van de automerken in Europa is de uitstoot van schadelijke stoffen door diesels in de praktijk veel hoger dan verwacht mag worden op basis van de specificaties.

Dat zegt Richard Smokers, beleidsadviseur bij onderzoeksinstituut TNO in het Algemeen Dagblad (gedeeltelijke bron voor dit artikel). Hij doet die uitspraak naar aanleiding van het dieselschandaal bij Volkswagen in de Verenigde Staten.

,,Ook in Europa zien wij dat de praktijkemissies van stikstofdioxide door dieselvoertuigen veel hoger zijn dan in de typekeuringstest. Dat is al langere tijd bekend'', zegt Smokers. Om welke merken het gaat wil hij niet kwijt. In de branche is algemeen bekend dat dergelijke zaken inderdaad al veel langer voorkomen. Het is volgens kenners dan ook slechts toeval dat Volkswagen nu echt door de mand valt.

Alle fabrikanten die je maar kunt bedenken, waaronder ook Hyundai en Toyota hebben volgens het Duitse Umweltsbundesamt zelfs al dergelijke problemen gehad. Nieuw is in dit geval dat het om modellen met een dieselmotor gaat, maar verder kijkt niemand die er echt verstand van heeft van op.

Volkswagen erkende dinsdag dat zo'n 11 miljoen dieselauto's wereldwijd zijn uitgerust met sjoemelsoftware die ervoor zorgt dat de uitstoot van schadelijke stoffen tijdens laboratoriumtests lager uitvalt dan in het dagelijks gebruik.

Geruchten gaan zelfs dat VW-bestuursvoorzitter Martin Winterkorn moet opstappen vanwege het schandaal maar Volkswagen heeft dat inmiddels tegengesproken. Ook de Europese Unie overweegt stappen te nemen.

En dat is kwalijk te noemen, want iedere politicus weet al jaren dat het met de testen niet zo nauw genomen wordt. Lees dit artikel maar eens over hoever dat autofabrikanten voor een goede CO2-klassering gaan.

Volkswagen Touran onthulling R-Line TSI TDI 2016 15

Onderzoek
In Duitsland wordt inmiddels ook al een onderzoek naar Volkswagen ingesteld om te kijken of de automaker zich aan de Europese regels heeft gehouden. Nog deze week zullen onderzoekers daarvoor afreizen naar Wolfsburg, aldus de Duitse autoriteiten. ,,Gezien de moeilijke situatie moet Volkswagen volledige openheid van zaken geven en moet men zich inspannen om de hele kwestie op te helderen'', aldus Bondskanselier Merkel. ,,Ik hoop dat de feiten zo snel als mogelijk op tafel komen''.

Reken maar dat er in de directiekamers van alle andere merken nu het nodige gezweet wordt, want de EPA (Environmental Protection Agency) heeft al besloten om verschillende andere modellen (en merken) te onderzoeken.

Daarbij gaat het bij de VAG-groep om de stevigere dieselmotoren (momenteel gaat het enkele over de 2.0 TDI) bij Porsche en Audi terwijl ook BMW, Jaguar/ Land Rover en Fiat/Chrysler hun borst vast nat kunnen maken, want ook daar staat binnenkort de EPA op de stoep.

Wordt vervolgd dus, met ongetwijfeld de nodige financiële consequenties voor een hele rits aan bedrijven en personen. Om het iedereen makkelijk te maken hebben we hier vast een lijstje met auto's waarvan het verbruik het meeste afwijkt van de opgegeven cijfers. Misschien is dat een mooi startpunt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: