Dit is de MINI John Cooper Works Concept

Na de presentatie van de nieuwe Mini vorige maand was het natuurlijk wachten op de meest leukste versie van het gamma, de John Cooper Works versie. Die versie staat (nog wel als concept) op de NAIAS in Detroit begin volgend jaar, maar reken er maar op dat de uiteindelijke versie nauwelijks meer van deze concept af zal wijken.

MINI John Cooper Works Concept 2014 01

Zo'n beetje alle details zijn al bekend, behalve de motorinhoud en het vermogen. Zo beschikt de JCW Concept over nieuwe luchtinlaten waarvoor de mistlampen plaats hebben moeten maken, LED-koplampen, een zwart omlijste grille, nieuwe sideskirts en uiteraard een diffuser.

MINI John Cooper Works Concept 2014 08

Verder doen een nieuwe ontwikkeld uitlaatsysteem en een setje nieuwe remmen hun intrede en is deze extra gepeperde Mini te herkennen aan de speciale 18"-inch velgen en de Bright Highways Grey kleur.

Die kleur is het resultaat van een bijzonder lakproces: de laatste grijze deklaag wordt met de hand fijngeslepen waarna de MINI John Cooper Works Concept pas z'n finale blanke laklaag krijgt. Om die kleur nog extra te benadrukken worden de nodige rode details gebruikt waaronder de spiegelkappen, dakspoiler en het dak zelf.

MINI John Cooper Works Concept 2014 05

Enige wat dus nog niet bekend is de motorinhoud en het vermogen. Aangezien de nieuwe Mini Cooper S een 2,0-liter turbomotor met 192Pk onder de kap heeft liggen gokken wij op diezelfde motor met ergens tussen de 220 en 225Pk (oude JCW: 218Pk).

In de tweede helft van het volgend jaar staat 'ie bij dealer.

MINI John Cooper Works Concept 2014 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: