Dit is de Seat Ateca Cupra, de snelste SUV in z'n klasse

Het is niet de vraag óf dat Seat een Cupra uitvoering van de nieuwe Ateca SUV op de markt brengt maar wanneer. Het model het namelijk al op de net afgelopen AutoSalon in Parijs moeten staan, maar was daar in geen velden of wegen te bekennen.

Naar verluidt was dat om de aandacht wat meer te vestigen op de normale modellen die inmiddels als warme broodjes over de toonbank gaan. Dankzij het Engelse AutoExpress weten we echter dat er achter de schermen gewoon nog gewerkt wordt aan de Cupra, want op de bijgevoegde foto’s kun je duidelijk de nodige Cupra-details herkennen.

Officiële technische details zijn er natuurlijk niet, maar de perfecte kandidaat voor onder de kap is natuurlijk de 290pk sterke 2.0-litermotor uit de Leon Cupra, die misschien wel voor de vorm net over de 300pk getild wordt.

seat-ateca-cupra-4-drive-2017-00

Voor de sprinttijd van 0 naar 100 wordt 6,5 seconden gefluisterd. Daarmee wordt de Ateca Cupra krachtiger en sneller dan de dikste Volkswagen Tiguan, die in z’n dikste benzinevorm over het blok uit de Golf GTI beschikt.

Diverse bronnen melden helaas echter ook dat Seat dankzij het succes van de Ateca nog weinig haast maakt met de introductie van de Ateca Cupra, maar een introductie in 2017 lijkt haast wel zeker. Wie gaat er dan nog veel geld betalen voor een Audi SQ5?

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: