Dit is de slechtste terreinauto ter wereld

Roest, heel veel roest, een af fabriek al aanwezige lekkage in de stuurbekrachtiging en remschijven die spontaan uit elkaar vallen: dat zijn de resultaten van een 100.000 kilometer test door het Duitse blad „Auto Bild Allrad“ met de Shuanghuan CEO uit China.

“Dit is verreweg de aller slechtste auto die we ooit getest hebben” aldus hoofdredacteur Bernhard Weinbacher. In de nieuwste editie van het blad zijn de testresultaten te vinden en die liegen er niet om.

Zo zijn de carrosserie en de uitlaat na vier jaar compleet doorgeroest, hebben alle comfortverhogende zaken mankementen en zijn er in de vorm van versplinterende remschijven en uit elkaar vallende koplampen zelfs levensgevaarlijke mankementen te betreuren.

Slechste terreinauto jeep ter wereld 02

Beroemd is de Shuanghuan CEO overigens als "X5 voor de halve prijs". Het design was namelijk dermate slecht gekopieerd van dat model dat BMW naar de rechter stapte om het model van de markt te krijgen. En met succes, want in 2009 besloot de rechter dat alle 140 CEO’s die nog bij verschillende dealers stonden vernietigd moesten worden.

Naar schatting zijn er nog enkele tientallen in handen van particulieren, één daarvan dus in de duurtest bij Autobild. Wat mij betreft mogen ze trouwens naast de titel “slechtste terreinauto ooit” nog de titel “meest lelijke terreinauto ooit” aan de prijzenkast in China toevoegen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: