Dit is het interieur van de Skoda Kodiaq SUV

Morgenavond onthult Skoda in Berlijn de nieuwe Kodiaq SUV maar nu hebben we de eerste beelden van het interieur al voor je.

De foto’s onderstrepen dat Skoda de moderne, duidelijke en expressieve designtaal van het merk op treffende wijze in het interieur van de grote nieuwe SUV heeft doorgevoerd. Tegelijkertijd geven de beelden blijk van de hoge mate van functionaliteit en de bouwkwaliteit waarmee de Tsjechen onderscheidend willen zijn.

Op het gebied van interieurruimte zet het merk naar eigen zeggen nieuwe standaarden: de Kodiaq heeft de grootste bagageruimte in zijn klasse en is optioneel ook verkrijgbaar als zevenzitter.

Het dashboard is verdeeld in twee symmetrische zones voor de bestuurder en voorpassagier. Opvallende verticale elementen, zoals de vier grote ventilatieopeningen, kenmerken het interieur. De middelste roosters flankeren het centrale infoscherm. De bovenzijden ervan vormen samen met het infotainmentscherm een trapeziumvorm.

Skoda Kodiaq SUV 4WD interieur 2017 03

Het grote scherm heeft een elegant glazen design met ‘Simply Clever’ bediening: logisch en intuïtief. Alle schakelaars en functies zijn eenvoudig binnen handbereik en wijzen zichzelf.

De stoelen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en bieden de bestuurder en voorpassagier optimaal comfort. De bovengemiddelde hoeveelheid ruimte – een nieuwe maatstaf in deze klasse – is kenmerkend: de ontwikkelaars van de Kodiaq hebben op basis van de forse buitenafmetingen (4,70 meter lang, 1,88 meter breed) het ruimst mogelijke interieur ontworpen.

Als primeur voor het merk is de SUV ook verkrijgbaar met zeven zitplaatsen. Het model leent zich bij uitstek voor een flexibele stoel/lading indeling dankzij de in lengterichting verschuifbare stoelen met verstelbare rugleuning.

Skoda Kodiaq SUV 4WD interieur 2017 04

Met een inhoud van 720 tot 2.065 liter (met de achterstoelen neergeklapt) tekent de vijfpersoons Kodiaq meteen voor de grootste bagageruimte in deze klasse. Opties als een verwarmd stuur verhogen het comfortniveau nog verder.

Hetzelfde is van toepassing op de meer dan dertig ‘Simply Clever’ oplossingen, zoals de portierrandbescherming, elektrische bescherming van kinderen en de hoofdsteunen met slaappositie.

Meer volgt morgenavond, dan hebben we ook het uiterlijk van dit van de Vision S afgeleide beertje voor je.

Skoda Vision S SUV Concept AWD 4WD 6-zitplaatsen 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: