Dit is de Tesla Model Y, pas vanaf 2021 bij ons leverbaar

Zoals verwacht heeft Tesla gisteren de Model Y aangekondigd, de tweede SUV van het merk na de Model X. De Model Y is echter pas ergens rond de lente van 2021 bij ons leverbaar en dan in de van de Model 3 bekende uitvoeringen.

Er komt in 2022 uiteraard ook nog een goedkopere variant uit met een minder grote actieradius, maar tot die tijd is de 'Long Range'-variant met achterwielaandrijving de goedkoopste versie die nu te bestellen is, terwijl de 'Long Range'- en 'Performance'-uitvoeringen met vierwielaandrijving ook te bestellen zijn. Die kosten respectievelijk overigens 60 en 69 mille.

De 'Long Range'-variant met tweewielaandrijving zou volgens Tesla tot 540 kilometer ver moeten kunnen komen, terwijl de Performance-versie het tot 480 kilometer moet brengen. Daarmee knal je dan wel in 3,5 seconden naar de 100 km/h.

Het zal je niet verbazen dat het interieur van de Model Y gelijk is aan dat van de Model 3. Ook hier zien we dus het grote 15"-touchscreen voor de bediening, waarbij gemeld wordt dat een panoramadak tot de standaarduitrusting behoort.

De Model Y heeft standaard vijf zitplaatsen, maar voor 3.200,- euro extra wordt het model een zevenzitter. Voor nog eens 5.300,- euro extra heb je de beschikking over de Autopilot software, waarmee zelfstandig rijden tot de mogelijkheden behoort.

De (voorlopige) vanafprijs start overigens bij 56.000,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: