Dit is 'm: de nieuwe Ranger Rover

Inmiddels zijn we toe aan de vierde generatie Range Rover, de moeder van alle SUV’s. Volgens Land Rover is dit een compleet nieuw model dat van scratch af aan ontwikkeld is.

Voorop stond dat de nieuwe RR vooral lichter moest worden. Op het gebied van gewichtsbesparing worden dan ook trends gezet, zo is het nieuwe model tot maximaal 420kg (!) lichter dan zijn voorganger. Dit is mede te danken aan het feit dat de nieuwe Range Rover de eerste SUV ter wereld is met een lichtgewicht, geheel aluminium, zelfdragende carrosserieconstructie.

Daarnaast is veel aandacht besteed aan de rij-eigenschappen. Zo is er een compleet nieuwe wielophanging met “adaptive dynamics” en wordt versie 2 van het Terrain Response system geïntroduceerd. Deze nieuwe versie is in staat om de actuele rijomstandigheden te analyseren en selecteert automatisch de meest geschikte instellingen voor de betreffende ondergrond of weersomstandigheden.

Voorlopig is er keuze uit drie motoren. Twee diesels (TDV6, SDV8) en één supercharged benzinemotor (V8). Mede dankzij de gewichtsbesparing beschikt de TDV6 over een groen C-Label.

De RR is van binnen wat gegroeid, de achterpassagiers hebben 11,8 cm meer beenruimte. Meteen vanaf de introductie kan gekozen worden voor de Executive Class-uitvoering met twee individuele zitplaatsen achterin in plaats van een achterbank. Op gadgetgebied is er ook genoeg te melden, zo is er elektrische bediening voor de bovenste en onderste achterklep en kan er een exclusief Meridian audio systeem besteld worden.

De voorverkoop van de nieuwe Range Rover gaat van start in September 2012; de eerste auto’s zullen begin 2013 worden afgeleverd. Meer informatie volgt tijdens de autosalon van Parijs later dit jaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: