Dit kost de nieuwe Mercedes CLA Coupé

De nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé beschikt over de mooiste looks in z’n klasse met alweer de volgende generatie van het Mercedes-Benz User Experience infotainmentsysteem. De combinatie van frameloze portieren en een langgerekte taillelijn maken het model tot het sportiefste kleintje van het merk uit Stuttgart.

Het verhaal van de CLA Coupé begint met de uitrustingslijn Style Plus. Deze uitrustingslijn heeft verchroomde uitlaatsierstukken en is voorzien van een horizontale chromen raamlijst. Tevens is de uitrustingslijn Style Plus voorzien van 17” -inch lichtmetalen velgen en LED-high-performance-koplampen.

Tot de uitrustingslijn Progressive behoren 18”-inch lichtmetalen velgen, een met leder bekleed multifunctioneel sportstuur, comfortstoelen met verstelbare zittinghoek en zittingdiepte alsmede een achterbankleuning die in de verhouding 40:20:40 kan worden neergeklapt. Aan de buitenzijde is de Progressive te herkennen aan de zichtbare uitlaatsierstukken en de decente chroomlijst op de voor- en achterskirt.

Voor een sportieve look vanbinnen en vanbuiten zorgt de AMG Line met 18” -inch lichtmetalen AMG-velgen, AMG-voorskirt, AMG-achterskirt en AMG-dorpelverbreders, high-performance led-koplampen, sportstoelen, met nappaleder bekleed multifunctioneel sportstuur, sierdelen in licht dwarsgeslepen aluminium en – bij de krachtiger motorvarianten – een sportieve motorsound. De AMG Line is tevens voorzien van het verlaagde comfortonderstel en DIRECT STEERING met variabele overbrenging.

In het eerste jaar wordt de nieuwe CLA natuurlijk ook als Edition 1 aangeboden, in alle motorvarianten. Dit gelimiteerde speciale model is gebaseerd op de AMG Line. Tal van optische accenten in zowel het exterieur als het interieur benadrukken het speciale karakter van dat model.

De Edition 1 bevat onder andere high-performance-LED-koplampen, 19” -inch lichtmetalen AMG-velgen met oranje velgranden, sportstoelen en het nightpakket met talrijke hoogglanzend zwarte sierelementen en – bij de Edition 1 – oranje accenten.

In het interieur is de Edition 1 voorzien van oranje contrastsiernaden op het dashboard, de sportstoelen, de armsteunen, de bovenkant van de portieren en de vloermatten. Sfeerverlichting met 64 kleuren behoort tot de standaarduitrusting. Speciale sierdelen met opschrift ‘Edition 1’ benadrukken de exclusiviteit. De Edition 1 is leverbaar in de lakkleuren poolwit, nachtzwart, kosmoszwart, mountaingrijs en designo mountaingrijs magno.

Het rijassistentiepakket omvat zaken als de actieve afstandsassistent DISTRONIC, routegebaseerde snelheidsaanpassing, een actieve stuurassistent; een snelheidslimietassistent, remassistent met kruisingsfunctie; de uitwijk-stuurassistent, de rijbaanwisselassistent, noodstopassistent, uiteraard een dodehoekassistent en het van oorsprong van de S-klasse bekende PRE-SAFE PLUS.

Voor het eerst kan de CLA Coupé in bepaalde rijsituaties semi-autonoom rijden. De actieve afstandsassistent DISTRONIC en de actieve stuurassistent (onderdeel van het rijassistentiepakket) ondersteunen de bestuurder nog beter bij het aanhouden van een veilige afstand en het besturen van de auto; de snelheid kan nu ook bij bochten, kruisingen en rotondes automatisch worden aangepast.

Voor een relaxte rijervaring zorgt het ENERGIZING-comfortprogramma, dat diverse comfortsystemen in de CLA met elkaar verbindt. Dit comfortprogramma gebruikt de airconditioning, de stoelen (verwarming, ventilatie, massage), de verlichting en het audiosysteem om een wellnessomgeving te creëren die is afgestemd op de stemming of de behoefte van de bestuurder.

Afhankelijk van de uitrustingslijn omvat het pakket de automatische airconditioning THERMOTRONIC, het Advanced sound system, multicontourstoelen met massagefunctie voor de bestuurder en voorpassagier, stoelverwarming voor de bestuurder en voorpassagier alsmede sfeerverlichting.

Andere opties die je natuurlijk op het bestelformulier moet aanvinken zijn Keyless Go, een panoramaschuifdak, Head-up display, parkeerpakket met 360°-camera en het Burmester surround sound systeem.

Instappen in de nieuwe CLA Coupé kan voor minimaal 37.466,- euro. Voor dat bedrag staat er een CLA 180 met een waardeloze 136pk sterke 1,3-liter benzinemotor op de oprit. Een CLA 200 met diezelfde waardeloze motor, maar dan voorzien van 163 pk kost bijna 40 mille. Uiteraard zijn deze beide versies nog niet voorzien van een automaat en de nodige gadgets.

De CLA 220 is wel standaard voorzien van een zeventrapsautomaat en kost als eerste model dat met 4-Matic vierwielaandrijving leverbaar is 44 mille. Wil je dat alle vier de wielen aangedreven worden dan staat er een bedrag van 48.347,- euro op het bestelformulier.

De dikste CLA Coupé voordat de AMG-versies komen is uiteraard de CLA 250. Die heeft tenminste een fatsoenlijke tweeliter viercilinder met 224 pk in het vooronder. Deze uitvoering kost minimaal 47.891,-, als 4-Matic betaal je 52.219,- euro.

Is er dan ook nog een diesel? Ja, maar die is met z’n 116 pk en 260 Nm koppel alleen interessant voor mensen die veel rijden en dan ook nog eens uitermate langzaam. Vanaf net iets meer dan 40 mille is ‘ie de jouwe. Met standaard een zeventrapsautomaat. Dat dan weer wel.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: