Dit kosten de nieuwe BMW X3 M en X4 M incl. Competition versies

BMW heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe X3 M en X4 die desgewenst in de vorm van de Competition-uitvoering extra gepeperd op de oprit kunnen staan.

Zowel X3 M als de X4 M beschikt over de krachtigste zes-cilinder-in-lijn benzinemotor die tot op heden in een BMW M-model is gemonteerd. De nieuw ontwikkelde en hoogtoerige motor met M-TwinPower Turbo techniek heeft een cilinderinhoud van 3,0-liter. Het maximumvermogen bedraagt 353 kW (480 pk) en het maximumkoppel 600 Nm.

De versie van deze M TwinPower Turbomotor die speciaal voor de BMW X3 M Competition en BMW X4 M Competition is ontwikkeld, levert nog eens 22 kW (30 pk) extra tot een totaal van 375 kW (510 pk). Het zal je niet verbazen dat beide modellen geen trage rakkers zijn. De sprint naar de 100 km/h doen de X3 M en X4 M in 4,2 seconden, mocht je tegen een meerprijs van 8.643,- euro het Competition Pack aangevinkt hebben dan gaat daar nog een tiende vanaf.

Naast de vermogenstoename tot 375 kW (510 pk)  bestaat dat pack uit een M-Sport uitlaatsysteem, 21"-inch lichtmetalen M-wielen in V-spaakstyling (765 M) in Bi-colour Schwarz, Adaptief M-onderstel, M-Sportstoelen voor en  uitgebreide BMW Individual hoogglans Shadow Line details met een BMW nierengrille en uitlaateinddempers uitgevoerd in hoogglans zwart.

Altijd van de partij zijn de achttraps M-Steptronic transmissie en M-x-Drive vierwielaandrijving, die het meeste vermogen aan de achterwielen levert, en twee AWD-rijmodi. Het actieve M-sperdifferentieel achter optimaliseert tractie, wegligging en stabiliteit.

De prijslijst van de X3 M begint bij € 135.995,-. De X4 M staat voor een meerprijs van € 2.420,- in de prijslijsten. Het Competition Package kost zoals hierboven al vermeld nog eens 8.643,- euro extra.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: