Dit zijn de modellen die Mercedes in 2017 op de markt brengt

Over pakweg een jaartje of vier moet het gamma van Mercedes uit maar liefst 40 verschillende carrosserievarianten bestaan.

Daarmee heeft het merk dan in iets meer dan 10 jaar z’n modellenportfolio verdubbeld. In een presentatie voor aandeelhouders, investeerders en deze site hebben de Duitsers alvast een voorproefje gegeven van wat er voor volgend jaar op de planning staat.

Uiteraard delen we die informatie met liefde. Natuurlijk zijn er niet heel veel verrassingen, want dat er volgend jaar Coupé- en Cabriolet-versies van de nieuwe E-klasse komen kan zelfs een kleuter nog bedenken. Ook de S-klasse facelift is geen nieuws, want daar hadden we hier al informatie over voor je.

Mercedes nieuwe modellen 2016 2017

Wel nieuws is de E-klasse All Terrain, een auto die op basis van de E-klasse Estate 4-Matic de concurrentie met de Audi A6 Allroad aan moet gaan. Dat is wel een beetje laat, want laatstgenoemde is alweer sinds een jaartje of zestien op de markt.

Verder zien we de al aangekondigde pick-up op basis van de Nissan Navara en wat Smartjes onder Stroom. Apart is de GLA Coupé en misschien meteen wel de grootste verrassing. Want dat er een AMG GT Roadster aan zit te komen is bij ons ook al een tijd bekend.

Opvallend aan het plaatje is wel dat er zowel een AMG GT C Roadster als Coupé vermeld worden. Onze bronnen geven aan dat de C zou staan voor een nieuwe basismotorisering van de AMG GT die dus z’n première beleeft als open variant.

Mercedes E-klasse interieur 2016 18

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: