Domanig voorziet Mercedes AMG GT S van 620Pk en 332 km/h

Van de Duitse tuner Domanig uit Großostheim, of all places, hadden wij in ieder geval nog niet eerder gehoord. Toch bestaat dit bedrijf al een tijdje en hebben ze zicht gespecialiseerd in het onder handen nemen van de verschillende modellen van Mercedes.

Deze keer hebben ze het meest recente snoepje van AMG onder handen genomen, de AMG GT, en ook maar meteen in de Edition 1 S-uitvoering. Samen met KW-Automotive werd om te beginnen het onderstel onder handen genomen en werd een lift ontwikkeld die HLS2 gedoopt werd.

Mercedes AMG GT S Edition 1 Domanig 2015 03

Deze lift bestaat uit nieuwe veren die in de originele schokbrekers geplaatst worden, waardoor de AMG GT S desgewenst 3 centimeter dichter op het asfalt komt te liggen. Het mooie aan dit systeem is dat de originele demperinstellingen volledig blijven functioneren.

De bestuurder kan de lift zelf bedienen met een schakelaartje onder de pook van de automaat. In de hoogste stand gaan automatisch de LED-lampen branden, terwijl vanaf een snelheid van 80 km/h de carrosserie automatisch middels een CAN-BUS-signaal verlaagd wordt.

Verder wordt er nog een nieuwe katalysator gemonteerd waardoor het vermogen en koppel nu respectievelijk op 620Pk en 720Nm uitkomen. De topsnelheid bedraagt tenslotte 332 km/h en over de velgenkeuze gaan we het gewoon niet hebben.

Een prijs van dit alles is nog niet bekend.

Mercedes AMG GT S Edition 1 Domanig 2015 06 Mercedes AMG GT S Edition 1 Domanig 2015 01 Mercedes AMG GT S Edition 1 Domanig 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: