Drama | Autoverkopen Oktober -38%

Dat 2012 een erg slecht jaar voor de autoverkopen zou worden was al geen geheim meer. Nu de cijfers van Oktober bekend zijn wordt dat haarfijn nog een keer bevestigd. Er werden namelijk ruim 38% minder auto’s verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

Ten opzichte van het geheel is de daling iets minder dramatisch; tot en met Oktober liggen de verkopen over het jaar 8,7% lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ford verkocht de meeste nieuwe auto’s, op de voet gevolgd door Peugeot en Volkswagen. Renault bezet de vierde plaats en Toyota maakt de Top 5 compleet.

Meest populaire auto is de Renault Mégane, gevolgd door de Ford Focus en Volkswagen Up. Opvallend is de enorm goede start van de nieuwe Volvo V40 die zijn Duitse concurrenten ruimschoots achter zich laat.

Nog opvallender dan de goede start van de V40 is dat zowel Bentley als Porsche enorm goede zaken doen en van de crisis totaal geen last lijken te hebben. Bentley verkocht al 23 auto’s, tegenover 12 een jaar geleden. Porsche doet het nog veel beter, mede dankzij de Panamera en nieuwe 911, 924 exemplaren tegenover 695 een jaar geleden. Mazda doet dankzij het mede dankzij de nieuwe CX-5 ook goed.

Verliezers zijn er uiteraard ook, Fiat (-40%) en Mitsubishi (-50%) zijn geen verrassing maar ook Seat en Skoda doen het niet al te best. Eerlijkheid gebied te zeggen dat dit wel eens te maken kan hebben met het feit dat beide merken de nodige nieuwe modellen in de pijplijn hebben zitten.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: