Drie keer kijken: Renault vernieuwt Talisman

Renault meldt vandaag dat na de Megáne, ook de Talisman weer helemaal bij de tijd is dankzij een flinke update. Dat flink moet je dan echter aan de buitenkant met een korreltje zout nemen, want daar moet je echt een keer of tien kijken om de verschillen met de huidige versie te ontdekken.

In ieder geval wordt het front van de nieuwe Talisman gekenmerkt door een nieuw ontworpen bumper met verchroomde delen. Tevens is iedere Talisman vanaf nu standaard uitgerust met nieuw ontworpen lichtunits waarin C-vormige LED-dagrijverlichting en dynamische LED-knipperlichten verwerkt zijn. Adaptieve LED MATRIX VISION koplampen zijn optioneel beschikbaar.

Ook aan de achterzijde zorgen verchroomde details, sierlijke LED-achterlichten en dynamische LED-knipperlichten voor een elegante uitstraling. Tot zover al het nieuws over de buitenkant. Onder de kap en binnenin is er meer te melden.

 

Zo leveren de Fransen de Talisman voortaan met vernieuwde benzine- en dieselmotoren. Het benzine-aanbod begint bij de TCe 160 EDC GPF met een vermogen van 118 kW (160 pk). De krachtigere TCe 225 EDC GPF levert 165 kW (225 pk) en is, net als de TCe 160, standaard gekoppeld aan een 7-traps EDC-automaat met dubbele koppeling.

Er zijn ook vier Blue dCi dieselmotoren beschikbaar met vermogens variërend van 88 kW (120 pk) tot 147 kW (200 pk). Daarbij zijn de twee krachtigste versies, de Blue dCi 160 EDC en Blue dCi 200 EDC met een 2,0-liter dieselmotor, standaard gekoppeld aan een 6-traps EDC-automaat met dubbele koppeling.

Alle Blue dCi dieselmotoren zijn uitgerust met SCR- (Selective Catalytic Reduction) en AdBlue-technologie voor het terugdringen van NOx en andere emissies.

In navolging van de nieuwe Espace is nu ook de Talisman leverbaar met LED Matrix Vision koplampen. Dit intelligente, adaptieve verlichtingssysteem staat garant voor een 50% krachtigere lichtbundel in vergelijking met reguliere LED-koplampen en vergroot het zichtbereik van 175 tot 220 meter.

De LED Matrix Vison koplampen bestaan uit meerdere LED-units die afzonderlijk van elkaar in- of uitgeschakeld worden op basis van de situatie. Ze maken het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder voor- en tegenliggers te verblinden.

Het aanbod van innovatieve technologie wordt in de nieuwe Talisman onder andere uitgebreid met geavanceerde rijassistentiesystemen (ADAS) voor autonoom rijden op niveau 2.

De Highway & Traffic Jam Companion combineert adaptieve cruise control (met Stop & Go) met rijstrookassistentie. Het systeem is actief bij snelheden van 0 tot 160 km/h, regelt de snelheid van de auto, bewaart de afstand tot de voorligger en houdt de auto in het midden van de rijstrook. Het systeem is bijzonder nuttig in druk verkeer. Het brengt de auto automatisch tot stilstand en automatisch weer in beweging als de voorligger binnen drie seconden in beweging komt.

Behalve deze noviteiten wordt de Talisman ook geleverd met rijhulpsystemen zoals Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Warning. Tevens detecteert Active Emergency Braking System (AEBS) nu ook voetgangers.

De Renault Talisman is als enige in zijn segment leverbaar met 4CONTROL vierwielbesturing (standaard voor INITIALE PARIS). Dit systeem staat garant voor extra manoeuvreerbaarheid in stedelijk gebied en een verbeterde wegligging in snelle bochten.

Het 4CONTROL-onderstel met vierwielbesturing komt bovendien altijd in combinatie met Electronic Damper Control voor een comfortabel en responsief rijgedrag dankzij de voortdurende aanpassing van de schokdemperreactiviteit.

Nieuw chroomwerk accentueert in het interieur de vorm van de middenconsole met geïntegreerde sfeerverlichting. De binnenkant van de INITIALE PARIS versie onderscheidt zich met onder meer houten afwerking voor het dashboard en de deurpanelen.

Vanaf de uitvoering Intens is de Talisman standaard uitgerust met een nieuw instrumentenpaneel met een 10,2”-inch TFT-kleurenscherm waarop onder meer navigatie-aanwijzingen in 3D getoond kunnen worden. De lay-out van het instrumentarium verandert op basis van de gekozen rijmodus via Multi-SENSE.

Andere nieuwtjes zijn de automatisch dimmende, frameloze binnenspiegel, grotere bekerhouders met verlichting en verchroomde rand, inductielader voor smartphones en draaiknoppen met een display voor het instellen van de klimaatregeling.

De nieuwe Auto-Hold functie zorgt dat de auto niet wegrolt bij uitgeschakelde parkeerrem en de knoppen van de cruise control bevinden zich nu op het stuurwiel. De stoelen in de Talisman INITIALE PARIS zijn standaard bekleed met hoogwaardig Nappa-leder in de kleur Noir Titanium of Gris Sable met cognac stikwerk.

De nieuwe Talisman is uitgerust met het Renault EASY CONNECT ecosysteem, waarbij een reeks smartphone-apps (waaronder MyRenault), het Renault EASY LINK multimediasysteem en connectiviteitsdiensten op elkaar zijn afgestemd voor een optimale mobiliteitservaring.

Het Renault EASY LINK navigatie- en multimediasysteem biedt een gebruiksvriendelijkere interface en laat zich bedienen via een 9,3”-inch touchscreen. Het systeem is uiteraard compatible met Apple CarPlay en Android Auto en biedt DAB+ digitale radio en geïntegreerde navigatie met de Google-zoekfunctie, weergave van actuele brandstofprijzen en real-time verkeersinformatie.

De nieuwe Renault Talisman staat nog dit jaar bij de dealer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: