Driftkikkertje: Nissan lanceert Juke Nismo RS

Met de Juke Nismo heeft Nissan al een potente mini crossover in het assortiment maar kennelijk vonden ze dat het nog wel wat pittiger kon.

Tijdens de Los Angeles Auto Show presenteert het merk daarom de Juke Nismo RS, een echt driftkikkertje voor de liefhebber.

Nissan Juke Nismo RS zwart 2014 01

Onder de kap krijgt de 1,6-liter turbo de beschikking over 15Pk extra waardoor het totaal op 215 uitkomt. Het koppel bedraagt 285Nm. Uiteraard komen die pas beschikbaar na de nodige aanpassingen aan de ECU en dankzij een uitlaat met een grotere diameter. Om ook de betrouwbaarheid nog te kunnen garanderen worden sterkere drijfstangen gemonteerd.

Nissan Juke Nismo RS zwart 2014 07

De Nismo RS is naar keuze leverbaar met een handgeschakelde zesbak of een Xtronic CVT-automaat met acht versnellingen waarbij alleen de eerste de beschikking heeft over een sperdifferentieel. Naar verluidt is vierwielaandrijving optioneel.

Nissan Juke Nismo RS zwart 2014 05

Verder is de Nismo RS verlaagd en is het EPS (elektronische stuurbekrachtiging) opnieuw afgesteld. Lichtgewicht 18”-inch velgen en Recaro-stoelen met Nismo-logo maken het geheel compleet.

Nissan Juke Nismo RS zwart 2014 04

De prijs is nog niet bekend, maar aangezien de normale Juke Nismo al bijna 35 mille kost zou de prijs van deze overtreffende mini crossover wel eens dicht tegen de veertig duizend euro aan komen te liggen. Waarschijnlijk is ‘ie volgend jaar in Nederland leverbaar.

Nissan Juke Nismo RS zwart 2014 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: