DS3 krijgt facelift, Citroën-logo is verleden tijd

Het is alweer even geleden dat Citroën de naam DS als zelfstandig merk aankondigde en precies dat merk voorziet nu de DS3 een facelift, alweer de tweede voor het kleine rakkertje.

Opnieuw zijn er nieuwe lichtunits aan de voor- en achterkant te zien, daar zelfs in de vorm van 3D-LED’s. Verder zetten de Fransen zwaar in op individualisering.

Zo zijn er voortaan nog meer kleuren voor het dak, de carrosserie, de dashboardstrips en de spiegelbehuizingen leverbaar. Alleen al voor eerstgenoemde twee zijn er bijna 70 verschillende mogelijkheden.

Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 02

Op motorisch gebied is er keuze uit zeven versies: drie PureTech-driecilinders, twee viercilinder-benzinemotoren en twee viercilinder-dieselmotoren. Nieuw in het gamma is een driecilinder turbo die schuil gaat onder de naam PureTech 130.

Verder is de 110Pk-versie voortaan standaard voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen en stoot de BlueHDI diesel voortaan slechts 79 gram CO2 per kilometer uit.

Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 12

Absolute topper wordt de DS3 Performance die in Maart tijdens de AutoSalon van Genève z’n debuut beleeft. Dit snelle rakkertje is voorzien van een 208Pk sterke viercilinder turbo benzinemotor die er 300Nm trekkracht uitperst. Een sperdifferentieel wordt naar verluidt als optie aangeboden, terwijl een handgeschakelde zesbak standaard is.

Verder is het onderstel van de Performance met 15 millimeter verlaagd, de spoorbreedte vergroot om nieuwe banden inclusief 18”-inch velgen een plaatsje te geven en zijn de remmen aangepast. Dubbele uitlaatpijpen, zwarte remklauwen en kuipstoelen doen vervolgens de rest.

Aan de binnenkant is een grote schoonmaak gehouden want dankzij een nieuwe infotainment generatie inclusief een 7”-inch touchscreen zijn 20 knoppen op het dashboard spontaan verdwenen. Apple CarPlay, MirroLink en Android Auto zijn uiteraard ook van de partij.

Op veiligheidsgebied is er in de vorm van Active City Brake (waarmee de DS 3 tot een snelheid van 30 km/h zichzelf tot stilstand kan brengen) een remassistent leverbaar. Zaken als de parkeersensoren, de achteruitrijcamera en een Hill-Hold-functie voor in de bergen zijn verder verbeterd.

Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 03 Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 07 Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 13 Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 10 Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 09 Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 08 Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 14 Citroen DS3 hatchback cabriolet 2016 15

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: