Duitse Tolheffing komt er zeker, alleen Europa kan anders beslissen

De Duitse Bundesrat (vertegenwoordiging Länder) heeft gisteren, ingestemd met het plan om tol te gaan heffen op de snelwegen en N-wegen.

Het Duitse parlement (de Bundestag) had eind Maart al ingestemd met deze plannen. De wet is er nu doorheen in Duitsland en dat betekent dat alleen de Europese Commissie dit verhaal nog tegen kan houden. De ANWB wil daarom dat de Europese Commissie nu snel gaat kijken wat wel en niet kan. De hoop is dan dat het plan niet doorgaat.

Begin april heeft de ANWB eurocommissaris Bulc van Transport al gevraagd zo spoedig mogelijk juridische stappen tegen Duitsland te nemen. Via deze weg kan getoetst worden of de Duitse wet aan Europese principes voldoet. Met name het gegeven dat Duitsers de tol krijgen gecompenseerd via hun belasting en buitenlanders niet, lijkt in strijd met Europese verdragen.

Mercedes Unimog U216 U218 U318 U530 U4023 U5023 2013 2014 2015 03

Duitsland profiteert al van Nederlanders

Duitsland is het belangrijkste vakantieland voor Nederlanders. Nederlanders geven er hun geld uit, ze tanken er, ze betalen dat bedrag voor het vignet dus al. Verder vraagt de ANWB zich af of Duitsland de opbrengsten van de tol überhaupt nodig heeft. Als Duitsland problemen heeft met achterstallig onderhoud van de wegen en geld tekort komt, kan Berlijn ook met Europa praten. Er is Europees geld voor infrastructuur, het geld kunnen ze dus ook in Europa halen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: