Dynamic op IAA: Land Rover maakt Discovery sportiever

Met de Discovery Sport heeft Land Rover een puike opvolger van de alom geroemde Freelander neergezet.

Maar kennelijk doet de Discovery z’n naam niet veel eer aan, want op de IAA introduceert Land Rover de Dynamic-uitvoering van de Discovery Sport die deze off-roader een wat sportiever uiterlijk en gedrag zou moeten geven.

Het Dynamic-pakket bestaat natuurlijk uit enkele exterieuraanpassingen terwijl ook een dak in contrastkleur en 19”-/20”-inch wielen van de partij zijn.

Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 22

Land Rover gaat zelfs nog een stap verder door de Discovery te voorzien van een Dynamic-mode die, net als de sportmodus bij de concurrentie, het stuur, gaspedaalresponse, versnellingsbak en ophanging van een sportiever karakter voorziet.

Om ook buiten de gebaande paden een redelijk eindje te kunnen komen wordt er All Terrain Progress Control (ATPC) meegeleverd. Dit is niets meer dan een soort off road cruise control, maar dat mag de pret niet drukken.

De bestuurder stelt simpelweg een snelheid in (tot max 30 km/h) en de Discovery Sport Dynamic rijdt automatisch door modder, sneeuw, ijs, gras of water door het systeem aan het soort terrein aan te passen.

En als we toch bezig zijn: let ook even op de rode schakelpaddels achter het stuur... Meer info hebben we niet voor je, maar dat lijkt ons ook niet nodig...

Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 05 Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 03 Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 18 Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 17 Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 15 Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 14 Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 07 Land Rover Discovery Sport Dynamic rood 2016 11

Leave a reply

%d bloggers like this: