Een skibox verbruikt tot 2 liter brandstof extra per 100 kilometer

 

Mocht je deze winter nog van plan zijn om op wintersport te gaan, dan is het misschien verstandig om je skibox pas op het allerlaatste moment te monteren.

De ADAC heeft namelijk onderzocht wat het effect van zaken als een skibox, dakkoffer, stoel- of achterruitverwarming op het verbruik is. En met een verbruiksstijging van tot zelfs 2 liter per 100 kilometer (bij 130 km/h) is de skibox of dakkoffer een grootverbruiker.

Om dat even in het juiste perspectief te plaatsen: dat is meer dan 3 euro per 100 kilometer. Bij 80 km/h stijgt het verbruik volgens de Duitse organisatie zelfs al met ongeveer 11 procent. Een ritje op en neer naar de Alpen wordt zo dus al gauw enkele tientallen euro's duurder.

Mercedes CLS Winter vakantie

Stoelverwarming, voorruit- of achterruitverwarming en een verwarmbaar stuur zorgen gemiddeld v00r ongeveer een liter extra verbruik per 100 kilometer. Mislampen, zowel voor als achter, kosten 0,2 liter extra.

Uiteraard zorgt ook het meenemen van bagage voor een stijging van het verbruik, per 100 kilogram kan op een toename van 0,3 liter per 100 kilometer gerekend worden. Zelfs een hoeveelheid sneeuw op het dak zorgt al voor een meetbaar hoger verbruik, alleen al om die reden loont het om je auto goed schoon te maken.

Wie slim met bovengenoemde zaken om gaat kan dus gemakkelijk geld besparen en minder tijd aan de pomp doorbrengen. Zelfs de motor laten draaien tijdens het krabben van de ruiten kost, als je de tijd neemt, al een halve euro. Overigens is dat laatste volkomen zinloos, binnen de tijd dat je staat te krabben heeft de motor nog niet z’n optimale temperatuur bereikt.

ADAC verbruik winter skibox dakkoffer stoelverwarming

 

 

 

 

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: