Een stukje geschiedenis: de Mercedes 500 E

Precies vijfentwintig jaar geleden zorgde Mercedes voor een sensatie op de Autosalon van Genève door in de vorm van de E 500 Limited een extra sportieve gelimiteerde versie van de E-klasse te presenteren.

Deze speciale E 500 was beperkt tot een oplage van slechts 500 exemplaren. Exclusief uitgerust en met een speciale lakafwerking in saffierzwart of briljant zilver. Tot de hoogtepunten behoorden lichtmetalen velgen in het ontwerp van de alom geroemde 190 E 2,5-16 Evolution II en een interieur in individuele kleuren (grijs, groen of rood leer, zwarte vogeloog esdoorn of wortelnotenhout).

Dit pakket maakte de E 500 nog aantrekkelijker en dat ontging de marketingafdeling van het merk met de ster ook niet, want in de brochure staat dat het “gewoon een goed gevoel is om te weten dat er slechts 499 andere autoliefhebbers zijn die er ook eentje hebben”.

Naast prestaties en luxe uitrusting voldeed de E 500 Limited ook aan de hoogste veiligheidsnormen voor die tijd. Deze omvatten airbags voor de bestuurder en voorpassagier, het ASR-tractiecontrolesysteem en het ABS-antiblokkeerremsysteem. "Immers, ondanks al zijn sportiviteit is het in de eerste plaats een Mercedes. Ook al is het een buitengewone," zegt de brochure 25 jaar geleden.

Het succesverhaal van de E 500 begon officieel op de Parijse Salon in 1990. Mercedes-Benz presenteerde daar het nieuwe topmodel van de 124-serie in het hogere middensegment met 5,0-liter V8-motor, die sinds 1984 succesvol was, onder de naam 500 E. Het nieuwe model werd het eerste model van de 124-serie in het hogere middensegment dat in 1984 werd gelanceerd. De 240 kW (326 pk) sterke auto (vanaf oktober 1992 toen 235 kW / 320 pk) onderscheidde zich van zijn zustermodellen pas op het tweede gezicht.

Vooral de iets vollere spatborden, de 23 millimeter verlaagde carrosserie en de aangepaste bumper met ingebouwde mistlampen maakten het tot een topmodel - de 500 E kon je het beste omschrijven als een uitermate potente sportwagen in een maatpak.

Met de standaard automatische vierversnellingsbak bereikte de 500 E de 100 km/h vanaf een staande start in slechts 5,9 seconden. De topsnelheid was ook toen al beperkt tot 250 km/h. De M 119 vierkleps V8-motor met vier kleppen en een cilinderinhoud van 4.973 kubieke centimeter verschilde van de 500 SL-versie gedeeltelijk door het eerste elektronisch geregelde Bosch LH-Jetronic-injectiesysteem met heteluchtmassameting. Ook was het motorblok aangepast ten opzichte van die SL-variant; die heeft nu dezelfde hoogte als de 4,2-liter V8-motor.

De 500 E werd voor Mercedes geproduceerd bij Porsche in Stuttgart-Zuffenhausen. De sportwagenfabrikant ondersteunde het project al tijdens de ontwikkeling. En in de serieproductie, waar de capaciteit op dat moment vrij was, was Porsche uiteindelijk zelfs verantwoordelijk voor de montage van de voertuigen.

Hiertoe werd de carrosserie bij Merdecedes gebouwd, geverfd en geleverd aan Zuffenhausen voor de eindmontage samen met onderdelen uit de fabrieken van Mercedes in Sindelfingen en Untertürkheim. Dankzij de relatief kleine oplage van de 500 E paste het model ook goed in de productieprocessen van Porsche. In totaal werden er van 1990 tot 1995 precies 10.479 exemplaren van de E 500 (tot 1993 onder de naam 500 E) gebouwd.

In 1993 was de 500 E het laatste model van de 124-serie dat werd opgewaardeerd. Toen introduceerde Mercedes namelijk de E-klasse, de spirituele opvolger van de W124. Daarmee veranderde ook de typeaanduiding en werd de 500 E de nieuwe E 500. Tegelijkertijd omvatte de upgrade van de naam ook enkele aanpassingen aan het design waaronder kleurloze knipperlichten aan de voorkant, tweekleurige afdekkapjes voor de achterlichten een enkele lijnen aan de achterkant.

Toen de productie van de E-Klasse 124-serie in 1995 werd stopgezet, werd ook de E 500 naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Sindsdien hebben vooral de topmodellen van Mercedes-AMG de traditie van dergelijke sportsedans met de hoogste eisen op het gebied van prestaties en rijcomfort in het gamma van Das Haus voortgezet.

Maar bedenk wel dat die stuk voor stuk over de genen van deze 500 E beschikken. En precies dat maken de 500 E en E 500 tot de meest begeerde youngtimers van het merk met de ster, alweer zo’n 25 jaar later.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: