Een stukje meerijden met de nieuwe Mercedes C-klasse

Dit is ‘m dan, de nieuwe C-Klasse van Mercedes-Benz. Wel nog gedeeltelijk gecamoufleerd, maar de verhoudingen van de nieuwe middenklasser van Das Haus zijn duidelijk zichtbaar. Een breed spoor met een nog grotere "prestige-maat". Daarmee wordt de afstand tussen de vooras en de A-stijl bedoeld.

Daarmee geeft Mercedes aan dat de nieuwe C-Klasse zal vasthouden aan het beproefde concept, namelijk aandrijving via de achteras. Simpelweg omdat het niet mogelijk is om een vergelijkbaar perfect uitgebalanceerd rijgedrag te bereiken met voorwielaandrijving, legt Christian Früh uit.

Hij is de man die verantwoordelijk is voor het complete C-Klasse gamma, dus inclusief de coupé- en cabrioversies. Sinds de introductie van de "Baby Benz" in 1982 is het kleinere zustermodel van de E-Klasse uitgegroeid tot een sensationeel succesverhaal. In zekere zin keert de serie nu terug naar zijn roots. De 190 - zoals hij toen heette - werd uitsluitend met viercilindermotoren gelanceerd. Pas drie jaar later volgde een zescilinder.

De nieuwe C-Klasse komt ook alleen met een viercilinder in het vooronder. Früh is daarbij heel duidelijk, een zes-of achtcilinder in de C-klasse is geschiedenis. Er zijn alleen nog viercilinders die werken volgens het diesel- of Otto-principe gepland voor de gehele bouwperiode.

Het krachtigste model is voorlopig de C300 met 245 pk, de beter uitgeruste modellen worden plug-in hybrides. Gelukkig staat er ook een nieuwe versie van de plug-in diesel op de planning. Zelfs de AMG-varianten, waar Früh nog niet over wil praten, zullen voorzien zijn van een viercilinder, de sterkste krijgt de beschikking over meer dan 500 pk. Dat mogen we wel alvast vertellen.

Alle modellen die niet als plug-in hybrides worden geleverd, zijn voortaan uitgerust met 48 volt milde hybridisatie. Ook de handgeschakelde versnellingsbak verdwijnt zonder vervanging. Voor diverse modellen blijft er vierwielaandrijving bestaan en een negentraps automaat is altijd standaard.

De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse zit vol innovaties: hij heeft een cockpit die niet toevallig aan de nieuwe S-Klasse doet denken, met aanraakgevoelige, royale glazen oppervlakken en een extreem snel infotainmentsysteem met een hoge resolutie display.

Het Burmester-audiosysteem wordt easy een van de beste systemen die in deze klasse te horen zal zijn. Mercedes weet namelijk dondersgoed dat sommige klanten meer geld investeren in het hifi-systeem in hun auto dan thuis. Simpelweg omdat in de auto vaker naar muziek wordt geluisterd.

Andere innovaties zijn een heads-up display, waarvan het display nu bijna vijf meter voor de auto lijkt te zweven in plaats van direct boven de bumper. En er zullen over-the-air updates zijn, die waarschijnlijk minder nodig zijn dan voor de Amerikaanse pionier van deze technische benadering.

Luchtvering is niet gepland, maar uiteraard wel een elektronische demperregeling. Voor het eerst is de C-klasse te voorzien van een optionele achterasbesturing, die voor maximale stabiliteit op de snelweg zorgt en de auto tegelijkertijd uiterst wendbaar maakt in de stad. Net zoals bij de S-klasse dus.

In tegenstelling tot het vorige model, waar af en toe motoren werden aangeboden die samen met Renault werden ontwikkeld, kent de nieuwe C-Klasse geen technische overlappingen met de Fransen.

Helaas verdwijnt ook de klassieke radiatorgrille met een verhoogde ster. Europese klanten moeten tevreden zijn met een centrale ster die de sportieve en kleine modellen van het merk kenmerkt.

De presentatie van de nieuwe C-klasse nadert snel en binnenkort zullen voor het eerst de sedan en Estate tegelijkertijd worden gepresenteerd. De fraaie coupé- en cabrioletversies zullen tot nader order op de huidige architectuur gebouwd worden. We houden je op de hoogte.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: