Eerder dan verwacht | Mercedes CLS63 AMG 4-Matic en AMG S

Van de week maakten we nog bekend dat er ook een 4-Matic versie van de CLS63 AMG zou komen. Eerder dan verwacht presenteert Mercedes vandaag na de gefacelifte E63 AMG 4-Matic en AMG S dezelfde versies van de CLS en CLS Shooting Brake.

Laten we met de AMG S variant beginnen en wat statistieken opnoemen: 585Pk, 800Nm koppel, 5,5-liter V8 bi-turbo, 3,6 seconden, desgewenst 300 km/h, 4-Matic (33% voor / 67% achter aangedreven), 7-automatische versnellingsbak met dubbele koppeling, RACE START (launch control) en tussengas bij terugschakelen. De vraag is of het nog mooier wordt dan dat.

De standaard CLS63 AMG beschikt overigens over wat minder vermogen, namelijk 557Pk en 720Nm koppel.

Alle E & CLS63 AMG modellen beschikken over een elektronisch geregeld dempersysteem dat naar de naam AMG RIDE CONTROL luistert en over drie standen beschikt, te weten Comfort, Sport en Sport+. Speciaal voor de S-versie wordt de vooras nog aanpast en wordt het onderstel nog meer op hoogst mogelijke neutraliteit in het grensbereik afgesteld.

Standaard hebben deze modellen overigens een elektronisch begrensde topsnelheid van 250km/h. Met het AMG Driver’s Package is dit op te schroeven naar 300km/h voor de E63 Sedan en CLS63 Coupé, de Estate en Shooting Brake moeten met ‘slechts’ 280 km/h genoegen nemen. Dit pakket omvat overigens ook een verplichte deelname aan een AMG rijvaardigheidstraining.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: