Eerst niet, toen toch maar wel: Toyota bZ4X Concept EV

Jarenlang geloofde Toyota niet in volledig elektrische auto’s, maar nu er geen ontkomen meer aan blijkt te zijn gaan ook de Japanners overstag en presenteren vandaag op de Shanghai Motor Show een conceptversie van de bZ4X.

Het is een vooruitblik op het eerste model in een reeks emissievrije, batterij-elektrische voertuigen van Toyota. De verkoop van de productieversie van de Toyota bZ4X start naar verwachting al halverwege 2022.

De Toyota bZ4X Concept is een middenklasse-SUV met vierwielaandrijving. De letters bZ staan voor ‘beyond Zero’ en benadrukken Toyota’s inzet om niet alleen CO2-neutraliteit te bereiken, maar richten zich ook op nieuwe voordelen voor het milieu, voor individuen en voor de samenleving als geheel aldus het merk.

Toyota ontwikkelde de nieuwe bZ4X Concept in samenwerking met Subaru. Daarbij maakten beide fabrikanten gebruik van elkaars specifieke kwaliteiten, kennis en ervaring. Aan de voorzijde – hét herkenningspunt van iedere auto – valt op dat bij de bZ4X Concept de gebruikelijke grille ontbreekt; in plaats daarvan vormen sensoren en verlichtings- en aerodynamische elementen een kenmerkende ‘hamervorm’ – een nieuw herkenningspunt dat zorgt voor een unieke uitstraling.

De Toyota bZ4X Concept staat op het nieuwe, modulaire e-TNGA-platform dat Toyota en Subaru speciaal voor elektrische voertuigen hebben ontwikkeld. De lange wielbasis zorgt voor een opmerkelijk ruim en open interieur. De beenruimte achterin is vergelijkbaar met die van een grote auto in het D-segment.

Voorin is het interieur ontworpen rond de ‘rijmodule’. Die zorgt voor een directe connectie met de weg en geeft belangrijke informatie. Het lage dashboard zorgt voor een panoramisch zicht en benadrukt het ruimtelijke gevoel van het interieur. De bedieningselementen bevinden zich rond de middenconsole. Ze zijn zodanig ontworpen en gepositioneerd dat de bestuurder ze direct kan herkennen en bedienen. Het digitale instrumentarium bevindt zich boven het stuurwiel (daarover zo meer), zodat de bestuurder de informatie met minimale oogbewegingen tot zich kan nemen.

Een onboard laadsysteem voor zonne-energie verlaagt de milieu-impact van de bZ4X Concept nog verder. Bovendien vergroot het ook de actieradius. Dankzij de jarenlange ervaring die Toyota heeft op het gebied van accutechnologie voor zijn hybride- en plug-in hybridemodellen, is de extra krachtige accu zeer betrouwbaar en duurzaam. De actieradius blijft ook in een koud klimaat behouden.

Elektromotoren op de voor- en achteras zorgen voor vierwielaandrijving. Ook dit systeem heeft Toyota ontwikkeld in samenwerking met Subaru. De rijke historie en uitgebreide expertise van zowel Subaru als Toyota op 4x4-gebied zorgt voor een topklasse vierwielaandrijvingsysteem waarmee de bZ4X Concept zich in zijn klasse moet gaan onderscheiden.

De bZ4X wordt in productietrim leverbaar met de allereerste combinatie (in een massa geproduceerde auto) van een nieuw stuurelement en een steer-by-wire-systeem. Deze technologie geeft de bestuurder meer controle, doordat het systeem bewegingen in de stuurinrichting op slecht wegdek en remkrachten niet doorgeeft.

Dat zorgt voor een nog nauwkeuriger stuurrespons op basis van de gereden snelheid en de stuurhoek. Door de technologie komt ook het traditionele ronde stuurwiel te vervallen. Daarvoor in de plaats komt een nieuw, uniek vormgegeven stuurelement, waarmee de bestuurder zijn handen in een bocht niet meer hoeft te verplaatsen, wat het rijplezier vergroot.

De bZ4X Concept is het eerste model met de nieuwe aanduiding bZ – ‘beyond Zero’. Toyota wil vóór 2025 vijftien batterij-elektrische modellen introduceren, waaronder zeven Toyota bZ modellen. Wordt vervolgd dus.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: