Eerste 1.000 productieplaatsen voor Volkswagen Passat GTE te verdelen

Volkswagen start per direct de voorinschrijving op de Passat GTE. De plug-in-hybride Passat met 7% fiscale bijtelling voor zakelijke rijders arriveert in September pas in ons land, maar nu al kunnen potentiële kopers kunnen hun interesse in de Passat GTE Limousine of Variant nu al kenbaar maken bij de Volkswagen-dealer. Met de voorinschrijving worden de eerste duizend productieplaatsen verdeeld.

Op dit moment is de belangstelling voor de Golf GTE – eveneens met 7% bijtelling – dusdanig groot, dat Volkswagen heeft besloten de voorinschrijving op de Passat GTE nu al te starten.

De plug-in hybrideversie van de nieuwe Passat zal naar verwachting voornamelijk zakelijke rijders aantrekken vanwege de gunstige fiscale bijtelling van 7% in 2015. Geïnteresseerden die later dit jaar hun leaseauto moeten inleveren, kunnen dus nu al een Passat GTE reserveren.

Volkswagen Passet Sedan Variant GTE 7 procent plug in hybride wit 2015 04

Standaard automaat, Limousine en Variant
Net als de Golf GTE is de Passat GTE standaard rijk uitgerust met onder meer een automatische versnellingsbak. De Passat GTE heeft een systeemvermogen van 160kW/218Pk.

De vastgestelde CO2-uitstoot bedraagt 37 g/km voor de Limousine en 39 gram voor de veelzijdige Variant. De plug-in hybride technologie omvat een efficiënte 1,4-liter TSI benzinemotor, een elektromotor, een zestraps DSG-transmissie en een lithium-ion batterij met een capaciteit van 9,9 kWh.

Elektrische actieradius maximaal 50 km
De Passat GTE kent verschillende rijmodi, waaronder ‘volledig elektrisch’. De topsnelheid is dan 130 km/h. Met opgeladen accu bedraagt de elektrische actieradius maximaal 50 km. Als de TSI- en de elektromotor samenwerken is een topsnelheid van meer dan 220 km/h mogelijk, net als een sprint van 0-100 km/h in circa 8 seconden.

Consumentenadviesprijzen van de Volkswagen Passat GTE worden rond Mei bekendgemaakt, vanaf dat moment is de auto ook officieel te bestellen. In September staat het model dan bij de dealers.

Meer info vind je hier.

Volkswagen Passet Sedan Variant GTE 7 procent plug in hybride wit 2015 09 Volkswagen Golf GTE 2015 plug-in hybride wit 20 Volkswagen Golf GTE 2015 plug-in hybride wit 17 Volkswagen Golf GTE 2015 plug-in hybride wit 16

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: