Eerste echte beelden van de nieuwe Seat Leon Cupra

Dankzij een 221 kW/300 pk sterke 2.0 TSI-motor is de vernieuwde Seat Leon Cupra 300 het topmodel van de Leon-reeks, en tevens de krachtigste in serie gebouwde Seat ooit.

De krachtbron produceert 10 pk meer dan voorheen en is goed voor een maximumkoppel van liefst 380 Nm (voorheen 350 Nm) tussen 1.800 en 5.500 tpm. De Spanjaarden voorzien de Leon Cupra 300 van een handgeschakelde zesbak of zestraps DSG-transmissie. Verder is de Leon ST Cupra 300 ook beschikbaar met 4-Drive vierwielaandrijving. Zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Het model is uitgerust met elektronisch gestuurde schokdempers en Adaptive Chassis Control (DCC). Dat systeem reageert binnen milliseconden op de toestand van de weg en de rijstijl van de bestuurder en staat daardoor garant voor een uiterst comfortabel weggedrag. Eveneens standaard is een progressieve stuurinrichting die de gevoeligheid aanpast aan de situatie.

Hydraulisch sperdifferentieel

Belangrijk element van de aandrijflijn van deze Cupra-generatie is zijn hydraulische Haldex VAQ-sperdifferentieel. Het wordt elektronisch aangestuurd, verdeelt de aandrijfkrachten actief over de wielen en kan in extreme gevallen honderd procent van de aandrijfkrachten naar één wiel sturen.

De bestuurder kan met het CUPRA Drive Profile overigens zelf instellen hoe de auto zich op de weg gedraagt. Er zijn vijf rijstanden beschikbaar: Comfort, Sport, Eco, Individual en CUPRA.

Europese top

In 2016, precies twintig jaar na de lancering van het merk CUPRA (een samenvoeging van CUP RACER), verkocht Seat 9.000 exemplaren van de sportieve Leon, waarvan er 8.300 hun weg vonden naar Europese consumenten. Daarmee nestelt het snelste productiemodel het merk zich in de Europese top vijf van zijn segment.

Nu te bestellen

Prijzen van de Cupra 300 beginnen bij € 41.250,- voor de 3-deurs SC. De 5-deurs Leon Cupra 300 is er vanaf € 41.600,-, de Leon ST Cupra 300 start bij € 42.600,-. De meerprijs voor de DSG-transmissie bedraagt € 2.000,-.

Het topmodel, de Leon ST Cupra 300 4-DRIVE, is er vanaf € 49.200,-. Bestellen kan per direct en deze nieuwe Cupra-generatie staat vanaf medio april bij de dealers. Tot die tijd hebben we hieronder in ieder geval nog wat nieuwe plaatjes van alle drie de uitvoeringen voor je. Meer lees je hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: