Eerste foto's nieuwe Mercedes CLS met Multibeam-LED

Halverwege volgende week beleeft de vernieuwde Mercedes CLS z’n première en vandaag hebben we vast wat nieuwtjes voor je.

Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (C 218) 2014

Zo krijgt het model niet alleen de beschikking over de 9G-Tronic versnellingsbak, maar ook over een vrijstaande monitor in het interieur (analoog aan de C-klasse) en optioneel over Multibeam-LED verlichting.

Die laatste optie beschikt over 36 LED’s per koplamp waarvan er 24 onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangestuurd. Mede dankzij informatie van de frontkamera wordt zo de optimale lichtverdeling berekend.

Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (C 218) 2014

Daarbij zorgt de meesturende verlichting nog voordat er gestuurd wordt voor een betere verlichting van de rijbaan. Dit dan weer met behulp van de informatie vanuit het navigatiesysteem dat ook rekening kan houden met het optimaal verlichten van een rotonde bijvoorbeeld.

Zoals bekend biedt LED-verlichting veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de nu gangbare Bi-Xenon. Zo ligt de kleurtemperatuur van LED met 5.500 Kelvin een stuk dichter bij daglicht (6.500K) dan dat van Xenon (4.200K). Daarnaast gaat een LED-koplamp met een levensduur van ongeveer 10.000 uur ruim vijf maal zo lang mee als een koplamp voorzien van Xenon-verlichting.

Hieronder vind je nog de nodige foto’s en informatie over deze optie waarbij de in blauw uitgevoerde begroetingsverlichting nog het vermelden waard is.

Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (C 218) 2014 Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (BR 218) 2014 Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (BR 218) 2014 Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (BR 218) 2014

Leave a reply

%d bloggers like this: