Eerste foto's van Porsche Cayenne Coupé met SportDesign Package

Hoewel ondergetekende een zwak heeft voor Porsche, moest ook ik even slikken bij het zien van de eerste foto's van de nieuwe Cayenne Coupé toen het merk uit Zuffenhausen dat model afgelopen Maart presenteerde.

Op de één of andere manier vind ik het model gewoon fout, maar toch heeft 't ook wel weer wat. Moeilijk uit te leggen, maar met de komst van het SportDesign Package komt daar meteen verandering in. Want dan ziet de Cayenne Coupé er opeens een stuk dikker uit. Uiteraard mag dat bij Porsche het nodige kosten, om precies te zijn minimaal 14 mille.

Het lichtgewicht sportpakket is verkrijgbaar in een drietal varianten. Alle drie omvatten ze een geprofileerd carbondak, het SportDesign Pakket met carbon diffusorafdekking, 22"-inch GT Design velgen en een sportuitlaatsysteem voor de Cayenne Turbo Coupé. Daarnaast zijn er zwart beklede sportstoelen met een middenbaan van stof met klassiek ruitmotief. Het dak en stuurwiel zijn bekleed met zwart Alcantara.

Tegen meerprijs is het lichtgewicht sportpakket zwart leverbaar. Hierbij zijn de onderzijde achter, wielkastafdekkingen, side skirts, portierstrips, onderzijde voor, luchtinlaatroosters en airblades mat zwart gespoten en zijn de GT Design velgen zwart zijdeglans gespoten.

Bij het lichtgewicht sportpakket carbon zijn de airblades en de bovenzijde van de buitenspiegels in carbon uitgevoerd. De luchtinlaatroosters en de onderzijde en voet van de buitenspiegels zijn uitgevoerd in zwart hoogglans.

Wat mij betreft wordt er geen enkele Cayenne Coupé zonder een van deze pakketten op kenteken gezet. Hieronder ze je waarom. Enige nadeel is dat het carbondak natuurlijk niet besteld kan worden in een panoramavariant, maar daar zullen we 't verder gewoon niet over hebben.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: